Yunan basını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o yanıtını konuşuyor! "Bir gece ansızın gelebiliriz"

Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi için Prag'a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yunan gazeteciye verdiği yanıt Yunan basınında gündem oldu. Gazetecinin, "Bir gece ansızın gelebiliriz mesajınızla Yunanistan'a saldırabiliriz mi diyorsunuz?" sorusuna Erdoğan, "Yani konuyu anlamışsın aslında. Bu sadece Yunanistan için geçerli değil" yanıtını verdi.

Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi için Çekya'nın başkenti Prag'a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünya liderleriyle görüşmeler gerçekleştirdi. Basın toplantısı gerçekleştiren Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. 

"Konuyu anlamışsınız"

Erdoğan, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan'ın Yunan gazeteciye verdiği yanıt Yunan basınında gündem oldu.  Yunan gazetecinin, "Bir gece ansızın gelebiliriz mesajınızla Yunanistan'a saldırabiliriz mi diyorsunuz?" sorusuna Erdoğan, "Yani konuyu anlamışsın aslında. Bu sadece Yunanistan için geçerli değil. Bizi rahatsız eden, bize saldıran hangi ülke olursa olsun, onlara karşı cevabımız 'Bir gece ansızın gelebiliriz.'" yanıtını verdi. 

Yunan basını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o yanıtını konuşuyor! "Bir gece ansızın gelebiliriz" - Resim : 1

Ethnos gazetesi gerilimi, "Türk-Yunan ilişkileri kırmızıda: Erdoğan'ın yeni meydan okumaları ve Atina'nın şimdiki karşı saldırısı" manşetiyle duyurdu. Erdoğan'ın Yunan gazeteciye verdiği yanıtı da manşetten duyuran gazete, "Erdoğan'ın Yunanistan'ı hedef alan tehditleri: Söyleyecek bir şeyimiz yok, bir gece ansızın gelebiliriz" başlığını kullandı.

Yunan basını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o yanıtını konuşuyor! "Bir gece ansızın gelebiliriz" - Resim : 2

To Vima, "Olaylı akşam yemeği, Erdoğan'ın verdiği gözdağı ve Miçotakis'in yanıtı" manşetini kullandı. Gazete, Başkan Erdoğan'ın Yunanistan'ı hedef aldığını ileri sürerek "Erdoğan Yunanistan'a saldırmaya karar verdi" ifadelerini kullandı.

 

Yunan basını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o yanıtını konuşuyor! "Bir gece ansızın gelebiliriz" - Resim : 3

CNN Yunanistan, Prag'daki akşam yemeğine ilişkin "Türkiye'den olağanüstü meydan okuma: Prag'da Erdoğan ve Miçotakis arasında gerilim" başlığını attı.