Yunan gazetesinin attığı alçak manşetle ilgili Kalın ve Akar'dan sert tepkiler

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın Yunanistan basının hakaret içerikli manşeti ile ilgili açıklamasında ‘Bunu en şiddetli bir şekilde kınıyorum, telin ediyorum, lanetliyorum. Çünkü bu atılan başlığın basın özgürlüğü ile ifade hürriyeti ile uzaktan yakından bir ilgisi yok. Bu bir provasyondur.' dedi.

Yunan gazetesinin attığı alçak manşetle ilgili Kalın ve Akar'dan sert tepkiler

Öte yandan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da alçak manşetle ilgili yaptığı açıklamasında 'Bu utanç vesikası Yunan basın tarihinde kara bir leke olarak kalacaktır.  İki ülke arasındaki ilişkileri sabote etmeyi amaçlayan ve kamu vicdanında zaten mahkum olan bu ahlaksızlar hakkında Yunan makamlarınca da gerekli idari ve adli işlemlerin derhal yapılmasını bekliyoruz' dedi.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Türkiye'ye karşı yaptırım, şantaj, tehdit dili hiçbir zaman sonuç alamaz. Bunu artık Avrupalı siyasetçilerin görmesi lazım. Türkiye'yi birtakım tehdit yahut yaptırımlarla korkutacaklarını zannedenler, kararlılığından vazgeçireceğini zannedenler beyhude bir çaba içerisindeler.

Sayın Macron'un Türkçe bir mesaj yayınlaması güzel, sempatik bir adım. Ama lafızdan çok mana önemli. Kastedilenin ne olduğu ve bunun hangi siyasi stratejik çerçeveye oturduğuna da bir bakmak gerekiyor. Benim kanaatimce Sayın Macron dünya siyasetini doğru okumuyor.

YUNANİSTAN İLE İSTİKŞAFİ GÖRÜŞMELER

Şu anda geldiğimiz noktada iklim bu görüşmelerin başlamasına çok daha müsait hale gelmiş durumda. Yakın bir vadede bununla ilgili görüşmelerimiz devam ediyor, istikşafi görüşmeler tekrar başlayabilir.

YUNANİSTAN GAZETESİNİN HAKERET İÇERİKLİ MANŞETİ

Bunu en şiddetli bir şekilde kınıyorum, telin ediyorum, lanetliyorum. Çünkü bu atılan başlığın basın özgürlüğü ile ifade hürriyeti ile uzaktan yakından bir ilgisi yok. Bu bir provokasyondur.

BAKAN AKAR: YUNAN BASIN TARİHİNDE KARA BİR LEKE OLARAK KALACAKTIR

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da alçak manşetle ilgili yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Habercilikle alakası olmayan bir Yunan gazetesinde Sn. Cumhurbaşkanımızı hedef alan ve aklı başında Yunan halkı dahil sağduyu sahibi hiç kimsenin asla kabul etmediği son derece seviyesiz ifadeyi şiddetle kınıyoruz.

 Bu utanç vesikası Yunan basın tarihinde kara bir leke olarak kalacaktır.  İki ülke arasındaki ilişkileri sabote etmeyi amaçlayan ve kamu vicdanında zaten mahkum olan bu ahlaksızlar hakkında Yunan makamlarınca da gerekli idari ve adli işlemlerin derhal yapılmasını bekliyoruz.