Yunanistan ateş püskürüyor!

Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi’ndeki kararlar Yunanistan'ı hayal kırıklığına uğrattı. Yunanistan, ülkelerin Türkiye yanlısı tavır aldıklarını kaydederek, hedeflerden hiçbirine ulaşılamadığı kararına vardı.

Yunanistan ateş püskürüyor!

Yunanistan’ın 10-11 Aralık’ta düzenlenen Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi’ndeki hayal kırıklığı sürüyor. Ülkede Türkiye’ye yaptırım uygulanmasına karşı çıkan Almanya, Fransa, İspanya, İtalya, Bulgaristan, Polonya ve Malta’ya öfke büyük.

Almanya-İspanya-İtalya üçlüsünün, zirvede adeta Türkiye’nin “koruma şemsiyesi” gibi hareket ettiklerini belirten Yunan “To Vima” gazetesi, uzun süredir Türkiye karşıtı söylemlerde bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un da yaptırımlar konusunda isteksiz görünmesinin, Yunan hükümetinde düş kırıklığı yarattığını vurguladı.

Hürriyet'in haberine göre gazete, Bulgaristan ve Malta’nın da Türkiye yanlısı tavır aldıklarını kaydederek, “Atina, zirvede hedeflerinden hiçbirine ulaşamadı” diye yazdı.

Yunan Kathimerini gazetesi ise, AB Zirvesi’nde “Yunan görüşlerine en düşmanca yaklaşan ülkenin” İspanya olduğunu, Polonya ve İtalya’nın da bu konuda “fazla geride kalmadığını” belirtti.

"Daha 2 ay önce deniz yetki sınırlarının belirlenmesi için anlaşma imzaladığımız İtalya, AB Zirvesi’nde açık bir şekilde Türkiye yanlısı idi” diye yazan Kathimerini, “Bu durum Atina’nın hiç hoşuna gitmedi” ifadesini kullandı.

Polonya ve Bulgaristan başbakanları Mateusz Morawiecki ile Boyko Borisov’un AB Zirvesi’nde açık bir şekilde Türkiye’ye destek verdiklerini yazan “Real News” gazetesi de, “Erdoğan, zirveden Merkel sayesinde yara almadan çıktı” yorumunu yaptı.