Yunanistan ve Türkiye müzakere masasına gidecek

Yunan lider Micotakis'in açıklamalarına göre, NATO VE AB, Türkiye’yi müzakereye çağırıyor. Avrupa Birliği liderleri, 24-25 Eylül tarihlerinde olağanüstü bir zirve için bir araya gelecek. Zirvede pandeminin ekonomik krizinin yanı sıra Çin ve Türkiye ile ilişkiler de değerlendirilecek.

Yunanistan ve Türkiye müzakere masasına gidecek

Yunan lider Micotakis'in açıklamalarına göre, NATO VE AB, Türkiye’yi müzakereye çağırıyor. AB Parlamentosu’nun Türkiye’ye yönelik yaptırım tehdidi piyasada endişelere neden oluyor. Avrupa Birliği liderleri, 24-25 Eylül tarihlerinde olağanüstü bir zirve için bir araya gelecek. Zirvede pandeminin yol açtığı ekonomik krizin yanı sıra Çin ve Türkiye ile ilişkiler de değerlendirilecek.

Yine aynı tarihte Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı gerçekleştirilecek. Piyasada, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) pandemi dinamiklerinde ekonomik toparlanmayı sürdürmek ve diğer merkez bankalarının parasal genişleme programlarını izlemek için faiz oranlarında değişiklik yapmayacağı, ancak piyasa fonlama oranını artırarak para politikasında sıkılaştırmaya devam etmesi bekleniyor.