WhatsApp mesajlarıyla 300 bin lira dolandırıldı

Ümraniye'de yaşayan Ahmet Güneş isimli engelli vatandaş, Yunanistan'a ait bir telefon numarasından atılan WhatsApp mesajlarıyla 300 bin lira dolandırıldı.

WhatsApp mesajlarıyla 300 bin lira dolandırıldı

Ahmet Güneş isimli engelli vatandaş Yunanistan bağlantılı bir dolandırıcılık şebekesinin son kurbanı oldu. İsminin Aylin Emin olduğunu söyleyen bir kadın Ümraniye'de yaşayan yaşayan Ahmet Güneş isimli engelli vatandaşa WhatsApp mesajı atarak yardım istedi.

Ablası ve eniştesinden eziyet gördüğünü, zorla evlendirildiğini ve eşinden de şiddet gördüğünü söyleyen çete üyesi genç kadınla Ahmet Güneş arasında mesajlaşmalar bir süre devam etti. Mesajlaşma bir süre sonra telefon görüşmeleri ve görüntülü konuşmalara dönüştü. Bu süre zarfında Güneş, Yunanistanlı kadın ile arasında bir gönül ilişkisi başladığını düşündü.

Ahmet Güneş'le telefon görüşmelerini sürdüren genç kadın, Türkiye’de kendine ait bir arsanın olduğunu ve arsayı satmak istediğini, arsanın parasını Güneş’e vermek istediğini, Güneş’in de bu paraya sahip çıkmasını istediğini anlattı. Ayrıca Türkiye’ye yerleşip, engelli vatandaşla dini nikah kıyma vaadinde bulundu.

Çete üyesi kadın bu süreçte Güneş'ten pasaport, vize ve çeşitli gerekçelerle sürekli para aldı. Ahmet Güneş, kadının para isteklerinin bitmek bilmemesi ve gönderdiği paraların 300 bin lirayı bulması üzerine dolandırıldığını anladı ve savcılığa başvurdu. Ahmet Güneş'i kadına ulaşarak dolandırıcı olduğunu söylemesinin ardından uzun süre görüştüğü telefon numaralarının yanıt vermediği görüldü.

Ahmet Güneş'in çete üyesi kadına para bulmak için evini sattığı ve arabasını ipotek ettirdiği öğrenildi.