Yurt dışı tatili artık çok kolay! İşte, yurt dışında gezilecek en ucuz ülkeler...

Yurt dışına çıkmak hep çok pahalı gibi gözükse de aslında Türkiye’de harcanan para kadar harcayıp başka bir ülke görme şansınız mümkün. En uygun fiyatlarla yurt dışını gezip görmek eskisi kadar zor değil. İşte, yurt dışında gezilecek en ucuz ülkeler...

Yurt dışı tatili artık çok kolay! İşte, yurt dışında gezilecek en ucuz ülkeler...

Başka bir ülkeye giderken en önemli gider kalemleri vize ve uçak masrafları olarak karşımıza çıkıyor. Bu nedenle gezilecek en ucuz ülkeleri sıralamak için öncelikle vizesiz yerlere bakmak gerekiyor. Vize masraflarından kurtulduktan sonra, uçak masraflarını azaltmak için ise Türkiye’ye yakın konumda bulunan ülkeler tercih edilmesi seyahat giderlerini minimuma indirecektir. Mesafe arttıkça uçak bileti masrafları da artar. Ulaşım maliyetini azaltmak için önemli bir diğer konu ise biletin alım zamanı. Planlanan tatilden en az 4-5 ay önce uçak biletini almak gerekiyor.

Yurt dışı tatili artık çok kolay! İşte, yurt dışında gezilecek en ucuz ülkeler... - Resim : 1Özellikle yaz aylarında başka bir ülkenin gezilmesi hedefleniyorsa, kış aylarında biletin alınmış olması şart. Ülkelerin konumu ve mevsimsel sıcaklık/yağış durumları değerlendirildiğinde popüler aylar ön plana çıkıyor ve bu aylarda hem konaklama ücretleri hem de bilet fiyatları her zaman daha yüksek oluyor.

Son olarak bilet alırken, sadece yerel havayolu şirketlerine değil başka ülkelerin, özellikle gidilecek olan ülkenin havayolu şirketlerinin bilet fiyatlarına da bakmakta fayda var. Takip edildiği takdirde kampanyalara denk gelerek çok düşük fiyatlardan bilet almak mümkün.

Yurt dışı tatili artık çok kolay! İşte, yurt dışında gezilecek en ucuz ülkeler... - Resim : 3Vize ve ulaşım maliyetlerini aştıktan sonra gezilecek en ucuz ülkeler sıralamasına geçebiliriz.

KKTC’yi listenin en başına koymak doğru olacaktır. Kuzey Kıbrıs’ın daha çok beş yıldızlı otelleri ile ünlü olduğunu biliyoruz fakat tur şirketleri kış aylarından başlayarak uçak bileti, transfer ücretleri ve herşey dahil otellerde konaklamaların olduğu paketler düzenliyorlar. Bu tür paketlerle Kıbrıs çok ucuz bir yaz tatili seçeneği oluyor. Bir diğer avantaj ise sezonun çok uzun olması. Ayrıca konuşulan dil de Türkçe olduğu için, ülke içinde yapılan farklı aktivitelerde hiçbir zorluk olmayacaktır.

Yurt dışı tatili artık çok kolay! İşte, yurt dışında gezilecek en ucuz ülkeler... - Resim : 4Sırbistan, Avrupa kıtasında olmasına rağmen euro kullanmayan bir ülke olduğu için çok tercih edilen bir şehir. Başkenti Belgrad ise Sırbistan’da en görülmesi gereken şehir diyebiliriz. Osmanlı’dan kalma eserleri de barındıran şehirin mimarisi dışında doğası da görülmeye değer. 1 TL, 6,43 Sırp Dinari ediyor ve iki kişilik gecelik 300 TL’ye konaklama yapmak mümkün.

Yurt dışı tatili artık çok kolay! İşte, yurt dışında gezilecek en ucuz ülkeler... - Resim : 5Azerbaycan ise Türkiye’ye kapı vizesi uygulayan bir ülke. Schengen gibi bir vize kesinlikle değil, giriş çıkış yapıldığını gösteren bir evrak daha çok. Başkent Bakü’de İki kişilik yemek 150 TL ve iki kişi gecelik konaklama 400 TL civarı. Kafkasların Paris’i olarak da anılan Bakü’nün aynı zamanda Hazar Denizine kıyısı da olduğu için yaz tatili için de düşünülebilir.

Yurt dışı tatili artık çok kolay! İşte, yurt dışında gezilecek en ucuz ülkeler... - Resim : 6Listenin devamında ise Karadağ, Saraybosna, Arnavutluk, Bosna Hersek, Kosova gibi hem mesafe olarak yakın, hem vize istemeyen ülkeleri koymak mümkün. Avrupa’da bulunan bu ülkelerde genellikle fiyatlar benzer olmakla birlikte seçim sadece kültür gezisi mi mevsim tatili mi yapacağınız sorusunun cevabına kalıyor.

Can Mutabakani