Yusuf Günay'dan Ali Koç'a cevap: "Kibir, zihinsel körlük getirir"

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, bugün gerçekleşen yüksek divan kurulunda açıklamalarda bulunmuştu. Koç açıklamasında Galatasaray'ın TFF'nin içinde bir köstebeği olduğunu iddia etmişti. Galatasaray eski yöneticisi ve TFF Başkanvekili olan Yusuf Günay konu ile ilgili bir paylaşım yaptı.

Yusuf Günay'dan Ali Koç'a cevap: "Kibir, zihinsel körlük getirir"

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, yüksek divan kurulunda önemli açıklamalarda bulundu.

KOÇ'TAN "KÖSTEBEK" İDDİASI

Koç, TFF içinde Galatasaray'ın bir köstebeği olduğunu da iddia etti. Koç isim vermese de 'eski bürokrat' diyerek, büyük bir ipucu verdi. TFF yönetimindeki Galatasaraylı eski bürokrat olan kişi Yusuf Günay.

Mustafa Cengiz başkanlığında yöneticilik yapan Günay, Enerji Piyasası Denetleme Kurumu (EPDK) Başkanlığı yaptı. Koç, Özbek'in TFF'ye köstebek dediği kişiyle gittiğini söyledi:

"Malum kulübün başkanına sesleniyorum: Biz randevu aldık gittik. Oraya medya mensubu çağırmadık, uzaktan böyle fotoğraf çektirmek için kurgular yapmadık. Siz randevu almadan, o eski bürokrat olan içerideki köstebeğinizle beraber habersiz gitmişsiniz oraya. Ne konuştuğunuzu bilmiyorum. Biz gittik diye gittiyseniz yazık size! Acz içindeymişsiniz yani. Biz kendi işlerimizi konuşmak için gittik. Değil sizin maçın hakemini, kendi maçımızın hakemini bile konuşmadık; atanacak hakemi... Bu nasıl bir fıtrattır! Anlamakta çok zorluk çekiyorum. Ama her zaman meyvesini aldıkları için... Oradaki köstebek sabahtan akşama kadar çalışıyor. Biz onları seçtiğimiz zaman Türk futbolunu yönetmesi için seçtik; bir kulübün menfaatlerini korumak için seçmedik! Sayın başkana (TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi) da buradan söylüyorum: Dikkat edin bu kişiye."

YUSUF GÜNAY'DAN ALİ KOÇ'A CEVAP

Günay, sosyal medyadan yaptığı açıklamada "Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç'un, şahsımı hedef alan sözleri üzerine açıklama yapma gereği doğmuştur. Ülkesi ve milletine hizmet etmeyi görev bilen biri olarak, Sayın Koç'un söz ettiği, 'eski bir bürokrat' unvanını taşımaktan, onur ve gurur duyuyorum. Büyük camialarda yöneticilik yapmak büyük sorumluluk gerektirir. Hakkaniyet ve adalet ister. Ama en çok da saygı ister. Kişi ve makamlara, temsil ettikleri camialara saygıyla yaklaştığım gibi, aynı saygıyı beklemek de en doğal hakkımdır. Kibir, zihinsel körlük getirir. Başkalarına saldırganlık yaparak; iftira ve hakaret ederek başarılı olunamayacağı artık görülmelidir. Sayın Koç, bulunduğu makamın önem ve mahiyetini idrak ederse, yakışıksız üslup ve söylemlere ihtiyacı kalmayacaktır." ifadelerini kullandı.

Yusuf Günay'dan Ali Koç'a cevap: "Kibir, zihinsel körlük getirir" - Resim : 2