Yüzyılın en büyük depremini hasarsız atlattılar! tv100 o evleri görüntüledi

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilde yıkıma sebep olan depremlerde, Malatya'da 300 bina yıkıldı, yüzlerce yapıda hasar meydana geldi. Elazığ depreminden sonra yapılan Gelincik Tepesi TOKİ Konutları'nda ise çatlak bile oluşmadı. Bu durum sonrası TOKİ sakinleri, yakınlarını kendi evine aldı. Bölgede nüfus üç katına çıktı. Tv100 Muhabiri Esma Murat hasar görmeyen o evlerde yaşayan vatandaşlarla röportaj gerçekleştirdi.

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 24 Ocak 2020'de gerçekleşen 6,8 büyüklüğündeki depremde Malatya da büyük hasar görmüştü. Bu afet sonrası evleri yıkılan vatandaşlar için Malatya'nın Battalgazi ilçesi Gelincik Tepesi'ne TOKİ Konutları inşa edilmişti. tv100 Muhabiri Ebru Saydam deprem bölgesinde hasar görmeyen o evleri ekranlara getirdi.

Geçtiğimiz pazartesi günü Kahramanmaraş'ta yaşanılan 7,7 ve 7,6'lık depremlerde bu yapıların hasar görmediği ortaya çıktı. Bu konutlarda oturan birçok kişi, yakınlarını yanına getirdi. Bölgede nüfus deprem sonrası iç katına çıktı. Tv100 o evleri ekranlara getirdi, röportaj yaptı.