Yüzyılın felaketinde "Helal olsun" dedirten hareket! Bütün çalışanlarını AFAD'a vermek istedi

Merkez üssü Kahramanmaraş olan iki büyük depremin ardından Türkiye seferber oldu. Met-Gün Enerji bütün çalışanlarını AFAD'a destek olmak için vermek istedi.

Yüzyılın felaketinde "Helal olsun" dedirten hareket! Bütün çalışanlarını AFAD'a vermek istedi

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6'lık depremde toplumun her kesimi seferber oldu. Deprem bölgesinde önemli yatırımları olan MET-GÜN Enerji "Helal olsun" dedirten bir harekete imza attı. İlk günden itibaren çalışmalarına ara vererek tesislerini ve çalışanlarını depremzedelerin hizmetine sunan  MET-GÜN Enerji, Kahramanmaraş, Gaziantep, Elazığ ve Hatay'daki şirkete ait tesis ve şantiyelerini depremzedelere sundu.

BÜTÜN İŞÇİLERİNİ VERMEK İSTEDİ

Şirket, depremin ilk günü AFAD yetkilileriyle görüşerek arama-kurtarma çalışmalarına yardımcı olmak için bölgedeki bütün işçilerini bu alanlara sevk etmek istedi. Ancak ilk başta  arama-kurtarma çalışmalarından anlayan kişilere ihtiyaç duyan AFAD MET-GÜN'den 200 işçiyi çalışmalara kattı. Şirketin bu konuda yetkin 200 işçisi ara vermeden çalışmalara devam ediyor. MET-GÜN Enerji işçileri ve AFAD çalışanları  Elbistan’da 18 yaşında bir genci sağ olarak göçük altından çıkardı. 

ÇALIŞANLARA 2 İKRAMİYE MAAŞ VERDİ

ODATV'nin haberine göre; tüm Türkiye'nin seferber olduğu yardım kampanyasında şantiye ve tesislerini depremzedelere açan MET-GÜN çalışanlarına da 2 ikramiye maaş verdi. İsteyen çalışanın bunu deprem kampanyasına da bağışlayabileceğini açıkladı.  Ayrıca, enkaz çalışmalarından sonra başlayacak olan toplu konut projelerini de ücretsiz yapacaklarını  açıkladılar. 

ŞANTİYELER YARDIM MERKEZİ OLDU

MET-GÜN'ün  bölgedeki tesis ve şantiyeleri şirket merkezi ile koordineli bir şekilde yardım merkezilerine dönüştürüldü ve  her gün yapılan çalışmalar rapor halinde şirket yöneticilerine sunularak dikkatli ve titiz bir şekilde takip edilmekte. Bu çalışmalardan bazıları şöyle:
Gaziantep:
- 500 kişi barınmakta, 300 adet battaniye, 110 adet yatak, 300 adet elektrikli soba, 60.000 adet kumanya ve günlük olarak da şantiye mutfağından 15.000 kişilik yemek çıkmakta. Öte yandan Gaziantep'teki çadırkentin bütün elektrik altyapısı da yapıldı.  
Adana:
Şantiyede 208 misafir, her gün üç öğün 500 ile 4.000 kişilik yemek ve 12 ton çelik viyadük tamiri için ayrıca makine desteği.
Elazığ:
60.000 adet kumanya gönderildi.
Hatay:
Çeşitli malzemeler makine ve mutfak yardımı.  Hatay Havalimanı'nın tamiri için makine desteği. 
Deprem bölgelerine kamp kurmak için 2 bin konteynır siparişi verildi.

İSPANYA SEFERBER OLDU

MET-GÜN'ün İspanya'daki Hard Rock Hotel de Büyükelçilikle koordineli şekilde  Türkiye'ye yardım kampanyasının merkezi oldu. Şirket, İspanyol radyo kanallarına duyurular vererek, Türkiye'ye yardım çağrısı yaptırdı. Bunu duyup yardım yapmak isteyen İspanyollar otel binasına ellerinde yardım kolileriyle geldi.