Zaferin Diğer Adı: Galatasaray

Onun gelişiyle Galatasaray adeta daha bir coşkulu oynadı. Ya da direndi... Bir haftadır 8-0’lar 9-0’lar konuşuluyor, basket maçı olacak geyikleri dönüyordu. Galatasaray bu sezon Avrupa’da oynadığı gibi oynadı. Haddini bildi. Yine bir deplasmandan gol yemeden döndü.

İlk turda, Lazio, Lokomotiv Moskova ve Marsilya gibi bir kura geldiğinde, hepimiz turu geçemez yorumları yapmıştık. Ancak Galatasaray lider olarak gruptan çıktı. Ligde Konyaspor’dan 2 tane yemesine inat, Camp Nou’den beraberliği aldı. İkinci maç için ümitler yeşerdi.

Galatasaray ikinci maçta, seyircinin heyecanına gelirse turu kaybeder. Yine Camp Nou’de oynuyor gibi oynamalı. Haddini bilmeli. Maçta gol yemedikçe penaltılara gideceğini asla unutmamalı. Ve bu tür maçlar penaltılara giderse, her zaman psikolojik üstünlük zayıf takımda olur.

Bir de haftalardır Adama Traore üzerine konuşuyorduk. Onunda bir insan olduğunu görmüş olduk. Bana kalırsa asla bir Barcelona futbolcusu değil. Geniş alan bulamadığı Barcelona da kaybolur gider. Bu oyun stili, takımının kültürüne uygun değil.

Futbolda Deprem

Geçtiğimiz hafta pazar günü Var Odası’nda, futbolun iki kanaat önderi arasında çok büyük bir savaş olduğunu dile getirmiştim. Ancak bunun bir kardeş kavgası olduğunu ve aile içi savaşa girmemek adına bu iki kişinin ismini veremeyeceğimi belirtmiştim. Nitekim Salı günü olanlar oldu. Türkiye futbol tarihinde bundan büyük olay yaşanmamıştır. Perde arkasında öyle büyük olaylar oluyor ki…

Avrupa kupasında maç yönetecek hakemimiz uçaktan dönüyor. Bu yaz son kez dünya kupası yönetecek Cüneyt Çakır’ın hakemliği bitiriliyor. İsmi sürekli gelecek sezon MHK başkanlığı için geçen ve geçen sezon bir yıl daha hakemlik yapması uğruna talimat değiştirilen, Fırat Aydınus’a düdük astırılıyor.

Güntekin Onay, MHK Başkanına çok açık sordu. 10 hafta daha bekleyemediniz mi dedi? MHK Başkanı ise bir dakika bile beklemiz fazla olurdu diyerek cevap verdi. İsmi geçenlerden Ahmet Ağaoğlu, cılız bir sesle bu hamlenin zamansız olduğunu söyledi. Zaten takımı şu anda bile şampiyon olmuşken bu hakemlerle niye uğraşsın ? Ahmet Nur Çebi de aynı şekilde takımı şampiyonluğa mı oynuyorda bu çabaya girsin ? İsmi geçenlerden Tahir Kıran ise zaten kamuoyuna açık açık Cüneyt Çakır gelirse, takımı sahadan çekerim demişken, niye bu tarihi olayın sorumluluğunu alsın?

Tekrar söylüyorum. Bu kavga yalnızca iki futbol otoritesinin kavgasıdır. Bu kavga bir kardeş kavgasıdır ve aile içi kavgaya taraf olan herkese yazık olur.