Zatürre olduğu için hastaneye gitti, kalbi sağda çıktı!

Zonguldak’ta zatürre şüphesiyle hastaneye giden Görkem Ala isimli küçük çocuk ve ailesi tetkikler sonrası büyük şok yaşadı. Küçük çocuğun kalbinin solda değil, sağda olduğu anlaşıldı

Zonguldak'ta yaşanan olayda henüz 9 yaşında olan Görkem Ala, geçtiğimiz Şubat ayında zatürre teşhisiyle Zonguldak Kadın Doğum Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne götürüldü. 

Yaptığı kontrol sonucunda röntgen filmlerini inceleyen doktorlar, Görkem Ala'nın organlarının ters ve kalbinin sağ tarafta olduğunu fark etti. Küçük çocuk tedavisinin ardından taburcu edildi.

Çocuk Cerrahi Uzmanı Dr. Sertaç Akman, bu durumun çok nadir görüldüğünü söyledi ve şunları ekledi:

"Kalbin sağda olması durumu ile birlikte tüm iç organların zıt pozisyonda olması olarak bilinen kalıtsal bir durumdur. Toplumda 6 bin ile 35 bin canlı doğumda bir görülebilecek bir durumdur. Bu durumda apandisit de sol alt kadranda bulunur. Hastaların çoğu yaşamı boyunca hiçbir belirti ve sıkıntı vermeden normal yaşamlarını devam ettirmektedirler. Hastamız son olarak bize apandisit rahatsızlığı ile ilgili başvurdu. Normal hastalarda sağda görülen apandisit belirtileri, situs inversus totalisli hastalarda sol alt kadranda görülebilir ve tanı zorlaşabilir. Ameliyat sonrasında hastamızın iyileşme dönemi de diğer hastalarımızdan farklı olmadı. Hızlı bir şekilde eski sağlığına kavuşan hastamız taburcu edildi. Ameliyat sonrası kontrollerimize devam edeceğiz. Ailesi ve kendisine sağlıklı bir ömür geçirmesini diliyoruz."