'Zeynepbank' skandalında yeni gelişme

Zeynepbank skandalı her geçen gün daha da büyüyor. Kendisinin de mağdur olduğunu ifade eden Ö.G. adlı bir kadın, Zeynep Özkara'nın kendisini de 150 bin lira dolandırdığını iddia ederek şikayetçi oldu.

'Zeynepbank' skandalında yeni gelişme

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na ifade veren Ö.G, Zeynep Özkara'ya 150 bin lira verdikten sonra kendisine ulaşamadığını söyledi. Sürekli olarak, "Müdür hastalandı", "Müdür tatile gitti" şeklinde bahaneler sunulduğunu söyleyen kadın, gazete ve internet sitelerinde Zeynepbank skandalının haber olarak yer almasının ardından dolandırıldığını anladığını kaydetti.

Zeynep Özkara ile 1 yıl önce tanıştıklarını ifade eden Ö.G., Özkara'yı bankacı olarak tanıdığını ve kendisine parasını yüksek faizle işleterek daha çok para kazandırabileceğini teklif ettiğini belirtti. Özkara'nın bankacı olmasından dolayı kendisine güvendiğini ve ilk etapta 5 bin lira verdiğini belirten kadın, kısa süre içerisinde 9 bin lira olarak aldığı para ile güveninin daha da arttığını kaydetti.

Daha sonra ise çevresinden borç alarak bulduğu 150 bin lirayı Özkara'ya elden verdiğini ifade eden Ö.G., o andan itibaren "Müdür hastalandı. Müdür tatile gitti. Bankada sorun var" gibi bahaneler sunulduğunu kaydetti. "Sonra da “usulsüz işlemler var, parayı bankadan alamıyorum ama merak etme, korkma paran hâlâ kazanç sağlıyor” gibi bahanelerle beni oyalamaya başladı" diye konuştu.

"Tekrar para istedi"

Bu yaşananların ardından kendisinden tekrar para istediğini de ifade Ö.G., olayı şöyle anlattı:

Zeynep Özkara
Zeynep Özkara

Bu sırada ayrıca “Şimdi bankadayım, genel müdür ile senin için görüştüm, personelden rica ettim, çıkış yapmadılar. Beni bekliyorlar, paranın acil sigortalanması lazım!” diyerek benden tekrar para istedi.

Ancak ben bu istediği paraları vermedim. Benden 150 bin lirayı aldıktan sonra benimle yüz yüze görüşmedi. Temmuz ayında ise basında çıkan haberlerden Zeynep Özkara’nın dolandırıcıolduğunu ve aynı yöntemlerle birden fazla kişiyi dolandırdığını öğrendim.

Şuanda şüpheli Zeynep Özkara’ya ulaşamıyorum. Dosyamın diğer mağdurların dosyasıyla birleştirilmesini istiyorum. Uzlaşmak istemiyorum.

Kaynak: Hürriyet