Yer: İstanbul... Yine sahte içki yine ölüm!.. 7 kişi öldü, 1 kişi yoğun bakımda!

İstanbul Zeytinburnu Merkezefendi Mahallesi'nde sahte içki tüketen Türkmenistan uyruklu 7 kişi hayatını kaybetti. Sahte içki üreten adreslere düzenlenen operasyonda Türkmenistan uyruklu iki şüpheli gözaltına alındı.

Yer: İstanbul... Yine sahte içki yine ölüm!.. 7 kişi öldü, 1 kişi yoğun bakımda!

Alınan bilgiye göre, Merkezefendi Mahallesi'nde ikamet eden Türkmenistan uyruklu Esger A. (31), Narmurat E. (37) ve Doskabul P.'den haber alamayan arkadaşları durumu polise bildirdi.

Olay yerine gelen polis ekipleri, evin kapısını çilingir yardımıyla açtı. Esger A., Narmurat E. ve Doskabul P.'nin hareketsiz yattıklarını gören polisler, durumu sağlık ekiplerine bildirdi.

Sağlık ekipleri, Esger A. ile Narmurat E.'nin hayatını kaybettiğini belirledi. Hastaneye kaldırılan Doskabul P.'nin ise hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Polis ekipleri, evde yaptığı incelemede, bu kişilerin evde sahte alkol tükettiklerini tespit etti.

İncelemelerini sürdüren ekipler, sahte alkolü temin eden Türkmenistan uyruklu 2 kişiyi gözaltına aldı.

Evdeki 7 kişinin alkolü, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından korunabilmek için tükettikleri değerlendiriliyor.

Dün de bir kişi sahte alkolden hayatını kaybetti

Bu arada Merkezefendi Mahallesi'nde oturan Türkmenistan uyruklu Eresh K. (48) de dün hastaneye kaldırıldı ve hayatını kaybetti. 

Eresh K.'nin de sahte alkol kullandığı için hayatını kaybettiği belirlendi.

Aynı şahısların bu olayın da faili olduğu yönünde incelemeler devam ediyor.

Yakınının cenazesini almaya gelen Azerbaycan uyruklu bir kişi, "Yakınım sahte içki içerek vefat etti. Sabah işe gideceği sırada halsizleşmiş. Arkadaşını arayarak rahatsız olduğunu ve işe gidemeyeceğini söyledi. Eve gidiyor. Tekrar arkadaşını arayarak 'Durumum kötü, acil eve gel' diyor. Arkadaşı eve gidince hayatını kaybettiğini görüyor" dedi

Kardeşinin cenazesini almaya gelen Türkmenistan uyruklu bir kişi, "Fatih - Aksaray'dan kaçak alkol almışlar, eve gidip içmişler. Zehirlendiler. Başka zehirlenenler de var" diye konuştu.