Kemal Alemdaroğlu başörtüsü genelgesi için konuştu: Hiçbir zaman hata olarak görmedim

Eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Kemal Alemdaroğlu, 28 Şubat sürecinde yayınladığı "başörtüsü ile kapalı ve açık alana girilemez" genelgesi için "Hiçbir zaman hata olarak görmedim" dedi.

Kemal Alemdaroğlu başörtüsü genelgesi için konuştu: Hiçbir zaman hata olarak görmedim

Eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Kemal Alemdaroğlu, 28 Şubat dönemine ilişkin, "Hükümet kararları almayabilirdi, baskı yoktu" dedi.

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 28 Şubat davasında savcının, esas hakkındaki mütalaasını açıklayarak dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, dönemin Genelkurmay İkinci Başkanı Çevik Bir, emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın da bulunduğu 60 sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etmesiyle başlayan tartışmada eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Kemal Alemdaroğlu da konuştu. Alemdaroğlu, Habertürk TV'de 28 Şubat dönemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

'Ben darbe olarak bakmıyorum'

28 Şubat sürecine ilişkin soruyu yanıtlayan Alemdaroğlu, "Bir müdahale, bir darbe olarak, postmodern darbe dense de ben darbe olarak bakmıyorum. Çünkü, 28 Şubat, o güne kadar mevcut iktidarın, yani Refahyol iktidarının bazı yanlışlarının veya onun döneminde bazı yetkililerin yanlışları sonrası Milli Güvenlik Kurulu'nda (MGK) verilen bir kararın uygulaması var. O günkü MGK'da rakamı yanlış bilmiyorsam, sivil sayısı asker sayısından fazlaydı. Cumhurbaşkanı Demirel'in başkanlığında toplanan MGK'da Başbakan, Başbakan Yardımcısı birkaç tane, Dışişleri Bakanı, Adalet Bakanı, İçişleri Bakanı gibi en az 6 kişi vardı. Asker kökenli olarak da 5 kişi vardı" dedi.

'Hiçbir zaman hata olarak görmedim'

Alemdaroğlu, İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü zamanında aldığı başörtüsü yasağı kararı ile ilgili olarak da, "1996'da ben başörtüsü konusunda ne yapacağımı açık açık göstermiştim. Seçim öncesi bunlar bana sorulduğu zaman 'Anayasa ve yasalar neyi emrediyorsa onu uygularım' dedim. O şekilde oy aldım, atandım." dedi. Alemdaroğlu, "başörtüsü ile kapalı ve açık alana girilemez" genelgesi için "Hiçbir zaman hata olarak görmedim" diye konuştu.