Zincir marketlerle ilgili harekete geçildi! 5 market mühürlendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin fahiş fiyatlar nedeniyle zincir marketlere gösterdiği tepki sonrası harekete geçildi. Belediye Başkanı'nın talimatıyla yapılan denetimlerde 5 market mühürlendi. Marketlerin mühürlenmesi sosyal medyada da gündem oldu. Belediye Başkan'ı Sayan'ın yaptığı açıklamada "Halkımız zincir marketlerden büyüktür" ifadelerine yer verdi.

Zincir marketlerle ilgili harekete geçildi! 5 market mühürlendi

Ağrı Belediyesi zabıta ekiplerince yapılan denetim sonucu 5 marketin mühürlendiği bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Belediye Başkanı Savcı Sayan'ın talimatı doğrultusunda zabıta ekiplerince il merkezindeki market ve iş yerlerinin düzenli olarak denetlendiği belirtildi.

Marketlerde gramaj, raf-kasa fiyatları uygunluğu, hijyen ve düzen, son kullanma tarihi kontrolü, fahiş fiyat ve stokçuluğun denetlendiği anlatılan açıklamada, "Ekiplerimizin bugün gerçekleştirdiği denetimde şartları taşımayan 5 market mühürlenerek faaliyetlerine ara verilmiştir." ifadesine yer verildi.

Savcı Sayan: Halkımız zincir marketlerden büyüktür

Sosyal medyadan bir açıklama yapan Başkan Sayan'ın "Para kazanmaya gelince eyvallah, kurallara uymaya gelince yallah.. Unutmayın ki; Halkımız zincir marketlerden büyüktür…" paylaşımı dikkat çekti.

Zincir marketlerle ilgili harekete geçildi! 5 market mühürlendi - Resim : 2