1 ay boyunca bunu yapan kadın vücudundaki değişime inanamadı... Herkes yaparsa herkeste olur

Sosyal medya kullanımının beden üzerindeki olumsuz etkilerini koymak adına yapılan çalışma da, günde en az 2 saatini telefona bakarak geçiren gençler üzerinde çalışıldı. 1 ayın sonunda vücut bulgularında fark ettikleri inanılmaz değişime kimse inanamadı.

1 ay boyunca bunu yapan kadın vücudundaki değişime inanamadı...  Herkes yaparsa herkeste olur

Bir araştırmaya göre, sosyal medya kullanımlarını yarı yarıya azaltan gençler, sadece bir ay içinde vücut imajında ​​​​iyileşmeler fark etti. Birleşik Krallık'taki genç kız ve erkek günün uzun saatlerini telefon ekranına bakarak sosyal medya hesaplarında gezinerek geçiriyor. Bilim insanları, sosyal medyada harcanan süreyi azaltmanın, hem kilo vermede hem de daha iyi bir görünüme kavuşma konusunda inanılmaz derecede faydalı olduğunu keşfettiler. 

DEPRESYON VE ANKSİYETE BELİRTİLERİ VARDI

Doğu Ontario Araştırma Enstitüsü'nden bir ekip, günde en az iki saat telefon başında vakit geçiren ve yaşları 17 ile 25 arasında değişen 220 genç ile bir çalışma yürüttü. Grubun depresyon veya anksiyete belirtileri vardı. Katılımcılardan genel görünümleri ve ağırlıkları hakkında tüm bilgileri paylaşmaları istendi.

1 ay boyunca bunu yapan kadın vücudundaki değişime inanamadı...  Herkes yaparsa herkeste olur - Resim : 1

SOSYAL MEDYA KULLANIMINI YARI YARIYA DÜŞÜRDÜLER

Çalışmanın ilk haftasında, katılımcılara sosyal medyalarını normalde kullandıkları gibi kullanmaları söylendi. Ardından, yarısına sosyal medya kullanımlarını günde 60 dakikadan fazla kullanmamaları talimatı verildi. Sonraki üç hafta boyunca, sosyal medya kullanımlarını kısıtlamaları talimatı verilenler, bunu yaklaşık yüzde 50 azaltarak günde ortalama 78 dakikaya indirdi. Bu arada, normal olarak kullanmaları söylenen kontrol grubu, günde ortalama üç saatten fazla çevrimiçi oldu.

1 ay boyunca bunu yapan kadın vücudundaki değişime inanamadı...  Herkes yaparsa herkeste olur - Resim : 2

ÖNEMLİ BİR GELİŞME

Psychology of Popular Media dergisinde yayınlanan analiz, sosyal medyada geçirdikleri zamanı azaltanların hem genel görünüşlerini hem de vücut ağırlıklarını nasıl değerlendirdikleri konusunda 'önemli bir gelişme' olduğunu ortaya koydu. Ancak kontrol grubu önemli bir değişiklik kaydetmedi.

1 ay boyunca bunu yapan kadın vücudundaki değişime inanamadı...  Herkes yaparsa herkeste olur - Resim : 3

"ERGENLİK, SAVUNMASIZ BİR DÖNEM"

Baş yazar Gary Goldfield şunları söyledi: “Ergenlik, beden imajı sorunları, yeme bozuklukları ve akıl hastalıklarının gelişimi için savunmasız bir dönemdir. Gençler, çoğu sosyal medyada olmak üzere günde ortalama altı ila sekiz saat ekran başında vakit geçiriyor." ifadelerini kullandı ve ekledi.  Goldfield, "Sosyal medya, kullanıcıları her gün ünlülerin ve moda ya da fitness modellerininkiler de dahil olmak üzere yüzlerce hatta binlerce görüntü ve fotoğrafa maruz bırakabilir ki bu da neredeyse herkes için ulaşılamaz olan güzellik ideallerinin içselleştirilmesine yol açarak daha fazla memnuniyetsizliğe yol açar." dedi. 

1 ay boyunca bunu yapan kadın vücudundaki değişime inanamadı...  Herkes yaparsa herkeste olur - Resim : 4

GENÇLER KİLO VE GÖRÜNÜM OLARAK OLUMLU GELİŞMELER KAYDETTİ

Araştırmacılar, sosyal medya kullanımının azaltılmasının, savunmasız gençler arasında vücut imajı üzerinde kısa vadeli olumlu bir etki yaratmanın bir yolu olabileceğini söyledi. Dr Goldfield, "Ekran izleme izleyicilerini kullanarak yaptığımız dört haftalık kısa müdahalemiz, sosyal medya kullanımını azaltmanın, yoğun sosyal medya kullanımı olan sıkıntılı gençlerde görünüm ve kilo saygısında önemli gelişmeler sağladığını gösterdi" diye ekledi.