1 kilo 250 gram doğdu, ancak 11 kiloya ulaştı

Aydın Germencik'te 1 kilo 250 gram dünyaya gelen Sefa Tirit, 22 yılda ancak 11 kilo 400 grama ulaşabildi. Parmak çocuk lakaplı Sefa Tirit'in en büyük hayali ise temsili de olsa askere gitmek ve dönüşünde evlenmek...

1 kilo 250 gram doğdu, ancak 11 kiloya ulaştı

Bir çocuk görünümündeki Sefa'nın en büyük tutkusu ise davul çalmak. Normal boydaki davulları çalmakta zorlanan Sefa için kendi boyuna göre bir de davul yapılmış. Maniler eşliğinde davul çalan Sefa, Germencik'in maskotu haline gelmiş durumda. 

1 kilo 250 gram doğdu, ancak 11 kiloya ulaştı - Resim : 1

 

Askerlik kağıdı gelen Sefa, büyüyemediği için vatani görevini yerine getirememenin hüznünü yaşıyor. En büyük hayalinin askere gitmek olduğunu söyleyen Sefe, askerlik dönüşünde de davullu zurnalı evlenmek istiyor.

1 kilo 250 gram doğdu, ancak 11 kiloya ulaştı - Resim : 3

1998 yılında  sadece 1 kilo 250 ağırlığında ve 30 santim boyunda dünyaya gelen gelen Sefa, şu an 22 yaşında. Konuşmakta ve koşmakta zorlanan Sefe, bebeklikten yeni çıkmış bir çocuk görünümüne sahip.  

Minik görüntüsü ve zorlu yaşantısına rağmen yaşama sevincinden vazgeçmeyen Sefa davul çalma tutkusu ile hayata tutunuyor. Söylediği maniler ve davulu ile mahallenin sevgisini kazanan Sefa,  "Davul çalmasını çok seviyorum. Bana göre davul yapıldı. Büyük davul da çalarım ama zorlanırım. Davulumla ben hayatımdan çok memnunum” diyerek yaşadığı sıkıntılara rağmen neşeli tavırları ile çevresine de enerji veriyor.