1 metreye kadar uzanıyor... Hatay'da büyük istila başlattı, her yeri kapladı. Tarihi yeri bile yutup midesine attı

Hatay'da yaşanan ilginç olay, vatandaşların dikkatini çekti. Boyu 1 metreye kadar uzanan bir canlı, tarihi bölgeyi bile etkisi altına aldı. Her geçen gün genişlemeye ise devam ediyor. Büyük bir istila başlattı.

1 metreye kadar uzanıyor... Hatay'da büyük istila başlattı, her yeri kapladı. Tarihi yeri bile yutup midesine attı

Hatay'da boyu 1 metreye kadar uzanan bir canlının büyük bir istila başlatması, vatandaşlarda da şaşkınlığa neden oldu. 

Lübnan’da doğan ve Suriye sınırını aşarak Türkiye’ye ulaşan Asi Nehri’nin Hatay’daki bölümünü kısım kısım su sümbülleri kaplamaya başladı. Su sümbülleri, Asi Nehri’nin Reyhanlı ilçesinden geçtiği kısmında adeta nehri görülmez hale getirdi. Ters akmasıyla bilinen Asi Nehri’nin üzerinde dikkat çekici bir görüntü oluşturan su sümbüllerinin suyun oksijen ve ışık almasını engellediği için balıkların ve diğer su canlılarının ölümüne neden olduğu biliniyor. İstilacı su sümbüllerinin su çekme oranının fazla olmasının tarımsal sulamaya da zarar verdiği biliniyor.

1 metreye kadar uzanıyor... Hatay'da büyük istila başlattı, her yeri kapladı. Tarihi yeri bile yutup midesine attı - Resim : 1

"2 AY ÖNCESİNDE BÖYLE BİR ŞEY YOKTU" 

Su sümbüllerinin tarımsal sulamaya verdiği zarara değinen 46 yaşındaki Süleyman Çelik, “Buraya 2 ay önce geldiğimde su akıyordu ve su sümbülleri hiç yoktu. Şu an her yeri su sümbülü kaplamış. Bence bu su sümbülleri aşırı su çekiyorlardır. 2 ayda bu hale geldi. Şu anda suyu çok az görüyorum ama 2 ay önce çok su vardı. Güzel bir manzarası var ama suyu bitiriyor. Doğa için kötü bir şey. Su sümbüllerinin olmasından dolayı tarım arazilerine su yeterli gelmiyor. Çünkü su sümbülleri aşırı su çekiyor” dedi.

1 metreye kadar uzanıyor... Hatay'da büyük istila başlattı, her yeri kapladı. Tarihi yeri bile yutup midesine attı - Resim : 2