1 Nisan Şaka Günü nedir? 2022 1 Nisan şakaları nelerdir, nasıl yapılır?

1 Nisan Şaka Günü nedir? Tarihi 16’ıncı yüzyıla kadar uzanan 1 Nisan, bu yıl Cuma gününe denk geliyor. Birçok ülkede farklı isimlerle kutlanılan bugün de kullanıcılar arkadaşlarına, eşe dosta şakalar yapmak için araştırma yapmaya başladı. 1 Nisan şakaları nelerdir, nasıl yapılır? İşte, haberimizde

1 Nisan Şaka Günü nedir? 2022 1 Nisan şakaları nelerdir, nasıl yapılır?

2022 1 Nisan Şaka Günü arştırılmaya başlandı. 1 Nisan Şaka Günü nedir? Uzun yıllardır birçok ülkede farklı isimlerle insanların birbirine şaka yaptığı ve birbirleriyle dalga geçtikleri bir gün olarak kutlanıyor. Ayın ilk Cuma gününe denk gelen bu eğlenceli gün hakkında sorular merak ediliyor. Peki, 2022 1 Nisan şakaları nelerdir, nasıl yapılır? Sizler için derlediğimiz haberimizde...

1 Nisan Şaka Günü nedir? 2022 1 Nisan şakaları nelerdir, nasıl yapılır? - Resim : 1

1 NİSAN ŞAKA GÜNÜ NEDİR?

Yılın 1 Nisan günü, 1 Nisan Şaka Günü olarak kutlanır. Gelenek olarak bu günde insanlar birbirine şaka yaparlar. Bu şaka günü birçok ülkede farklı isimlerde kutlanır. Nisan 1 şakası hakkında farklı kültür, inanç ve dillerde efsaneler bulunmaktadır.

1 Nisan Şaka Günü nedir? 2022 1 Nisan şakaları nelerdir, nasıl yapılır? - Resim : 2

Fransa (Poisson d'avril - Nisan Balığı) : 1564 yılında Fransa kralı IX. Charles yılbaşını 1 Nisan’dan 1 Ocağa aldırır. Bu arada 1 Nisan’ı sene başı olarak kabul etmeye devam edenlerle alay etmek amacı ile yapılan şakalar, bir süre sonra gelenek haline gelir. 1 Nisan’ı yılbaşı kabul edenlere ise “Nisan Balığı” adı verilir. İngiltere - April Fools' Day - Nisan Aptallar Günü, İskoçya - Gowk veya Cuckoo Günü olarak kutlanır.

1 Nisan Şaka Günü nedir? 2022 1 Nisan şakaları nelerdir, nasıl yapılır? - Resim : 3

Nisan 1 veya Nisan Balığı, Hollanda, Belçika, Kanada, ABD, İsviçre, Japonya dahil dünyanın pek çok yerinde tanınmaktadır. Nisan 1 ile ilgili başka bir efsane de Pagan kültüründe 1 Nisan'da kutlanan Fous bayramıdır. Antik Roma'da Hilarya adıyla benzer bir bayram da kutlanmaktadır. Hindistan'da ise bu bayram 31 Mart'ta Holi adıyla kutlanmaktadır.

 1 NİSAN ŞAKALARI NELERDİR?

Diş macunu şakası: Kremalı bisküvilerin içindeki kremaların çıkartıp diş macunu koyun, kardeşinizin ağzının alacağı şekli keyifle izleyin.

Gıda boyası şakası: Ev arkadaşınızın, şampuanı ya da diş macununa gıda boyası koyarak sabah sabah unutamayacağı bir şaka yapabilirsiniz.

1 Nisan Şaka Günü nedir? 2022 1 Nisan şakaları nelerdir, nasıl yapılır? - Resim : 5

Misafirlikten vazgeçme: Eşe dosta telefon edip akşam oturmaya geleceğinizi söyleyin. Hazırlık yaptırın ama son anda cayın.

Soğandan elma şekeri: Kuru soğana elma şekeri süsü verip kardeşinize ve aile üyelerine şaka yapabilirsiniz.

Sprey kutusu: Elinize bir sprey kutusu alın içini suyla doldurun ve hocanızın yanına gidin yanında hapşururmuş gibi yapın ve aynı anda spreyi sıkın görün bakın ne oluyor?

1 Nisan Şaka Günü nedir? 2022 1 Nisan şakaları nelerdir, nasıl yapılır? - Resim : 6

Sıcak çay bardağı: Az bilinen bir sakadir bu. Masada oturuyorsunuzdur. Bir bardak cay ya da su gelmistir. Yoksa gidip alin gelmesini beklemeyin. Kurbana denir ki iki basparmağını masanin kenarina koyacaksin ben de bardagi iki parmaginin üstüne koyacagim hadi bakalim devirmeden alabilecekmisin. Tamam demesi için degisik gaz vermeler de yapilabilir. Bardagi koyun o biraz ugrasacak ve alamayacak hadi çek sunu diyecek. Siz ise tabiki çekmeyeceksiniz, çekip gideceksiniz o ise çirpinip duracak.

1 Nisan Şaka Günü nedir? 2022 1 Nisan şakaları nelerdir, nasıl yapılır? - Resim : 7

Kusma: Önce güzel bir melemen yaparsınız soğuduktan sonra şeker poşetine koyarsınız. Bunu ceketin içine saklayıp kalabalık bir ortama gidersiniz. Etrafa midesi bulanıyor imajı verip çaktırmadan poşetin içine kusma numarası yaparsınız. Etrafınızdaki insanların ilgisi size yönelince poşetin içine elinizi sokup melemeni elinizle yemeye başlarsınız.

1 Nisan Şaka Günü nedir? 2022 1 Nisan şakaları nelerdir, nasıl yapılır? - Resim : 8

Karton kutu ve su dolu balon: Karton bir kutu bulunur içine son raddeye kadar sisirilmis su dolu balon konur.Yüksekçe bir yerden gözümüze kestirdiğimiz kurbana su kutuyu tutar mısın denir. Sonra seyreyleyin gümbürtüyü. Balon patlar kutunun deliklerinden sular boşalır. Olay hos bir kovalamacayla son bulur.

1 Nisan Şaka Günü nedir? 2022 1 Nisan şakaları nelerdir, nasıl yapılır? - Resim : 9

Kibrit kutusunda tüylü cisim: Kirbit kutusunun içerisine siyah tüylü küçük bir iplik yumagi koyacaksiniz. Buna ince görünmez bir sicim baglayip alttan cevirerek kirbit kutusunun en uzak kosesine bantla yapistiracaksiniz. Kirbit kutusunu açarken ip siyah yumagi çekecektir. Ve böylece yumak kutudan firlayan acaip bir böcek hissi verecektir. Uygulamasi size kalmis. Not: yumak içerden kutuya takilmasin diye köseye ucgen bir rampa kurulmasi faydali olur 1 nisan şakaları