1 Temmuz itibariyle kısıtlamasız hayat başlıyor! 1 Temmuz'da nereler açılacak? İşte 1 Temmuz kararları…

1 Temmuz itibariyle Türkiye genelinde koronavirüs salgınında normalleşme süreci başlıyor. İçişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, 1 Temmuz'dan sonra başlayacak yeni normalleşmenin üçüncü etabına ilişkin genelge paylaştı. Peki, 1 Temmuz'da nereler açılacak?

1 Temmuz itibariyle kısıtlamasız hayat başlıyor! 1 Temmuz'da nereler açılacak? İşte 1 Temmuz kararları…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milyonların beklediği kabine kararlarını geçtiğimiz hafta açıkladı. Yayınlanan genelgeye göre Nikah/düğün merasimlerinde, kapalı yerler için uygulanan Kovid-19 önlemleri dışında, katılımcı sınırlamasına gidilmeyecek, yiyecek içecek ikramı yapılabilecek. 1 Temmuz'da başlayacak kademeli normalleşmenin üçüncü etabında konser, festival, gençlik kampı gibi etkinliklere, belirlenen esaslara uyulması kaydıyla 1 Temmuz'dan itibaren izin verilecek.

1 Temmuz itibariyle kısıtlamasız hayat başlıyor! 1 Temmuz'da nereler açılacak? İşte 1 Temmuz kararları… - Resim : 1

İşyerlerinin faaliyetleri

Tüm işkolları ve faaliyet alanlarında, salgınla mücadelenin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafekurallarının yanı sıra Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde kendi işkolu/faaliyet alanı içinbelirlenmiş tüm tedbir ve esaslara uyulması kaydıyla halihazırda faaliyetlerine ara verilmiş durumda olan tüm işyerleri, tekrar faaliyetlerine başlayacak. Sinema salonları da açılacak.

1 Temmuz itibariyle kısıtlamasız hayat başlıyor! 1 Temmuz'da nereler açılacak? İşte 1 Temmuz kararları… - Resim : 2

  • Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde belirtilen masa ve/veya sandalyeler arasındaki mesafe kurallarına uyulmak şartıyla yemeiçme yerlerinde ki açık veya kapalı alanlarında kişi ve masa kısıtlamasına son verilecek.
  • Kahvehane, kıraathane gibi kağıt, taş vb. oyunların oynandığı işyerlerindeki kısıtlamalar sona erecek.

 1 Temmuz itibariyle kısıtlamasız hayat başlıyor! 1 Temmuz'da nereler açılacak? İşte 1 Temmuz kararları… - Resim : 3

Oyun yasağı kalkacak

Yeme-içme yerlerinin açık veya kapalı alanlarında aynı masada aynı anda bulunabilecek kişi sayısına dair kısıtlamalar uygulanmayacak.

Kahvehane, kıraathane gibi işyerlerinde kağıt, taş vb. oyunların oynanmasına/oynatılmasına dair mevcut kısıtlamalar sona erdirilecek.

1 Temmuz itibariyle kısıtlamasız hayat başlıyor! 1 Temmuz'da nereler açılacak? İşte 1 Temmuz kararları… - Resim : 4

Tüm işyerleri önceden belirlenmiş olan açılış-kapanış saatleri çerçevesinde faaliyet gösterebilecek.

Konaklama tesislerinde saat 22.00’de, diğer yerlerde ise saat 21.00’de sona eren müzik yayınları yeni bir karar alınıncaya kadar saat 24.00’e kadar yapılabilecek.

Park, bahçe, kamp alanı, piknik/mesire alanı gibi yerlere dair ilgili genelgelerle getirilen ilave kısıtlamalar kaldırılacak.

1 Temmuz itibariyle kısıtlamasız hayat başlıyor! 1 Temmuz'da nereler açılacak? İşte 1 Temmuz kararları… - Resim : 5

Nargile yasağına devam

Nargile salonu/kafesi olan işyerlerinin faaliyetlerine yeni bir karar alınıncaya kadar ara verilmeye devam edilecek ve konaklama tesisleri de dahil olmak üzere hiçbir işyerinde nargile servisi yapılmayacaktır.

1 Temmuz itibariyle kısıtlamasız hayat başlıyor! 1 Temmuz'da nereler açılacak? İşte 1 Temmuz kararları… - Resim : 6

Nikah ve düğünler...

Nikah ve düğün merasimlerinde, yiyecek/içecek ikramı yapılabilecek. Müzik yayını saat 24.00’e kadar yapılabilecek. Sosyal mesafeye uymak kaydıyla oyun, dans, halay ya da gösteriler yapılabilecek.

1 Temmuz itibariyle kısıtlamasız hayat başlıyor! 1 Temmuz'da nereler açılacak? İşte 1 Temmuz kararları… - Resim : 7

Nikah/düğün merasimlerinde (kapalı yerler için halen uygulanmakta olan kişi başına asgari 6 metrekare yer bulunması şartı dışında) katılımcı sınırlamasına gidilmeyecek. Sünnet, nişan ve kına gibi etkinliklere izin verilecek.

1 Temmuz itibariyle kısıtlamasız hayat başlıyor! 1 Temmuz'da nereler açılacak? İşte 1 Temmuz kararları… - Resim : 8

 Konser, festival, gençlik kampı gibi etkinliklere izin verilecek

Tüm toplu taşıma araçlarındaki yolcu/koltuk kapasite sınırlandırmalarına son verilecek. 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 18 yaş altı çocukların şehir içi toplu taşıma araçlarını kullanmalarına dair kısıtlamalar kaldırılacak.

1 Temmuz itibariyle kısıtlamasız hayat başlıyor! 1 Temmuz'da nereler açılacak? İşte 1 Temmuz kararları… - Resim : 9

 Konaklama tesislerine yönelik ilgili getirilen kısıtlama ve tedbirlerin uygulanmasına son verilecek.

Kamu kurumlarında uygulanmakta olan 10.00-16.00 mesai uygulaması sona erdirilerek normal mesai düzenine geri dönülecek.

1 Temmuz itibariyle kısıtlamasız hayat başlıyor! 1 Temmuz'da nereler açılacak? İşte 1 Temmuz kararları… - Resim : 10

Nikah ve düğün merasimlerinde, yiyecek/içecek ikramı yapılabilecek. Müzik yayını saat 24.00’e kadar yapılabilecek. Sosyal mesafeye uymak kaydıyla oyun, dans, halay ya da gösteriler yapılabilecek. Nikah/düğün merasimlerinde (kapalı yerler için halen uygulanmakta olan kişi başına asgari 6 metrekare yer bulunması şartı dışında) katılımcı sınırlamasına gidilmeyecek. Sünnet, nişan ve kına gibi etkinliklere izin verilecek.