10 ilçede 22 yangın! Kriz masası oluşturuldu...

Trabzon’un Arsin ilçesinde, ormanlık alanda yangın çıktı. Şiddetli rüzgarın etkili olduğu bölgede, itfaiye ekipleri yangına güçlükle müdahale etti. Bölgeye ekipler sevk edilirken 10 ilçede çıkan 22 örtü yangını nedeniyle kriz masası oluşturuldu. Bölgedeki 5 ev boşaltıldı.

10 ilçede 22 yangın! Kriz masası oluşturuldu...

Trabzon'un Arsin ilçesine bağlı Güneyce Mahallesi’nde ormanlık alanda akşam saatlerinde bilinmeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiyenin yanı sıra İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri sevk edildi.

Şiddetli rüzgar nedeniyle ekipler, yangına güçlükle müdahale ederken bölgeye Gümüşhane’den takviye arazöz ve itfaiye aracı sevk edildi. Yangının, ilk belirlemelere göre yaklaşık 50 hektar alanda etkili olduğu, alevlerin kontrol altına alınması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

10 ilçede 22 örtü yangını

Trabzon’da akşam saatlerinde Akçaabat, Araklı, Arsin, Çaykara, Dernekpazarı, Köprübaşı, Of, Sürmene, Ortahisar ve Vakfıkebir ilçelerinde çıkan örtü yangınları üzerine Vali İsmail Ustaoğlu başkanlığında kriz masası oluşturuldu.

Trabzon Valiliği’nden yapılan açıklamada 10 ilçede 22 farklı ormanlık alanda meydana gelen yangınlara ekiplerin süratla müdahale ettiği belirtildi. Alevlerin geniş alana yayılmadan söndürüldüğü ifade edilen Valilik açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:

"İlimizin 10 ayrı ilçesinde (Akçaabat, Araklı, Arsin, Çaykara, Dernekpazarı, Köprübaşı, Of, Ortahisar, Sürmene ve Vakfıkebir) bugün (23.12.2019) akşam saatlerinde farklı noktalarda örtü yangınları meydana gelmiş olup, şu ana kadar 22 farklı noktada çıkan yangınlar ekiplerimizin müdahaleleriyle söndürülmüştür. Vali İsmail Ustaoğlu başkanlığında oluşturulan kriz merkezi marifetiyle, ekiplerimizin yangınlara müdahaleleri hassasiyetle takip ve koordine edilmektedir.

Meteorolojik verilere göre, ilerleyen saatlerde rüzgarın şiddeti ve hava sıcaklığında artış beklendiğinden, vatandaşlarımızın yangınlara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir."

Belediyeden açıklama

Trabzon'un 10 ilçesinde başlayan 22 örtü yangınını söndürme çalışmaları devam ediyor.
Kent genelinde örtü yangınlarının yaşandığı ilçelerde ekipler çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Arsin ilçesi Güneyce Mahallesi'nde akşam saatlerinde başlayan örtü yangını etkisini sürdürüyor.

5 ev tahliye edildi

Arsin Belediye Başkanı Sait Gürsoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mahallede birden fazla alanda yangın çıktığını söyledi.Gürsoy, yangının şiddetinin rüzgarın etkisiyle birlikte arttığını belirterek, "Kolluk kuvvetlerimiz ve ilgili birimlerimizle birlikte olay yerine anında hareket ettik. Bu kapsamda can ve mal kaybımızın olmaması bizim için sevindiricidir. Yaklaşık 5 evde tahliye çalışması gerçekleştirdik." dedi.

Mahallede 100 dekarlık alanın yandığını ifade eden Gürsoy, şunları kaydetti:
"Yangın rüzgarla birlikte yayıldı ve devam ediyor. Yangın üçüncü mahalleye de sıçramış durumda. Ekiplerimizle birlikte yangına noktasal müdahalelerde bulunuyoruz. Ama zorlu doğa şartları nedeniyle bölgede çalışmakta güçlük çekiyoruz. Tespitlerimize göre can ve mal kaybımız yok. Bu konuda elimizden geleni yapıyoruz. Trabzon Valiliğimiz tarafından kurulan kriz masası da şu anda aktif durumda. Biz de burada ekiplerimizle birlikte olay yerinde incelemelerde bulunuyoruz."

Güneyce Mahallesi'nde ikamet eden Arsin Belediye Encümeni Enver Dursun da yangının etkisini gösterdiği alanda ceviz, ıhlamur ve gürgen ağaçlarının bulunduğunu kaydetti.

İHA: 2 ev yandı

Öte yandan Eynesil İshaklı Köyü Muratoğlu mevkisinde de orman yangını çıktı. Yangın rüzgar ve sıcak havanın etkisi ile yayılırken, görgü tanıklarının Eynesil Belediyesi İtfaiye ekiplerine haber vermesiyle olay yerine gelen iftaiye ekipleri yola yakın yerlere müdahale etse de, rüzgarın etkisiyle yangın alanı genişleyerek devam ediyor. Eynesil İlçe Jandarma ekipleri ve Görele Orman işletme müdürlüğü ekiplerinin de olay yerinde yangına müdahale etmeye çalışıyor. Çaykara Ulucami köyünde 2 ev yandı.