10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert açıklama: İsrail sabrımızı zorluyor! On binlerce insanın yitip giden canlarının hesabı elbette sorulacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından Beştepe'de düzenlenen 10 Kasım Atatürk'ü Anma töreninde açıklamalarda bulundu. İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik insanlık dışı saldırılarına tepki gösteren Erdoğan, "İsrail nükleer tehditle sabrımızı zorluyor. Gazze katliamı ile meşruiyetleri tartışmalı hale getirdi. Henüz doğmamış bebeklerden masum çocuklara yitip giden on binlerce insanın bedeli ve zulmün hesabı elbette sorulacak" ifadelerini kullandı.

10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert açıklama: İsrail sabrımızı zorluyor! On binlerce insanın yitip giden canlarının hesabı elbette sorulacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen anma programında konuştu.

Erdoğan’ın açıklamaları şu şekilde:

Türkiye Yüzyılı'na adım attığımız bugünlerde ülkemizin büyümesi için çalışan herkese şükranlarımı sunuyorum. Anadolu topraklarındaki son devletimizin ilk asrını geride bıraktık. Cumhuriyetimizin kurulması, büyümesi ve gelişmesi için gayret gösteren herkesi şükranla anıyorum.

Dillerinden Atatürk'ü ve Cumhuriyet'i düşürmeyenlerin geçtiğimiz bir asırda neler kazandırdığı ve neler kaybettirdiği milletimizin hafızasındadır. Sağa sola savuruluyorlar.

"TÜRKİYE KALKINARAK YOLUNA DEVAM EDİYOR"

Türkiye, dün 'Gardırop Atatürkçüleri', bugün de 'Sosyal medya Atatürkçüleri' olarak ifade edebileceğimiz kesimden çok çekmiştir. Bu mirasyediler dün olduğu gibi bugün de sağa sola saldırıyor. Kendi ülkelerine düşman kim varsa herkesin dümen suyuna girecek kadar kontrolü kaybetmiş durumdalar. Bunların da uzun süre varlığını sürdürmesi mümkün değildir.

10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert açıklama: İsrail sabrımızı zorluyor! On binlerce insanın yitip giden canlarının hesabı elbette sorulacak - Resim : 1

Türkiye kalkınarak yoluna devam ediyor. Nice sıkıntıların üstesinden geliyoruz. Cumhuriyetimizi siyasi, diplomatik ve askeri oalrak tarihinin en güçlü seviyesine getirmek nasıl bzie nasip olduysa, inşallah Türkiye Yüzyılı'nın yükselişini hep birlikte göreceğiz.

"SABRIMIZI ZORLUYORLAR"

Ülkemiz topraklarını da içeren ‘vadedilmiş topraklar’ hezeyanıyla, nükleer silah kullanma tehditleriyle sabrımızı zorluyorlar. Uyguladıkları ahlaksız zorbalığa rağmen daha Filistin'in masum çocuklarıyla, kadınlarıyla ve yaşlılarıyla baş edemeyenlerin bu ham hayalden uyanacakları günler yakındır.

Türkiye düzinelerce saldırıyı savuşturmuş bir ülkedir. İstikbalimizi ve istiklalilimizi hedef alan iç ve dış senaryoların, kirli ittifakların maskelerini teker teker düşürdük.

"YARGI KARARLARI TARTIŞILIR"

Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay arasındaki tartışma bunu teyit etti. Hiçbir organ hiçbir kurum eleştirilemez değildir. AYM'den Yargıtay ve Danıştay'a kadar katılmadığımız kararları olmuştur. Bu defa farklı bir sorunla karşı karşıyayız. Biz bu tartışmada taraf değil hakem konumundayız. Yetki tartışmasının çözüm yeri anayasa, yasalardır. Anayasamız bu konuda yetersiz kalmaktadır. 15 Temmuz darbesine kontrollü darbe diyenlerden bir tavır beklememek gerektiğinin farkındayız.

Aynı çevreler daha düne kadar tüm yargı mensuplarımıza ağız dolusu hakaret ediyorlardı. Biz meseleye sloganik yaklaşmıyoruz. Çözümler peşindeyiz. Karşımıza ülkemize bir an önce yeni anayasaya kavuşturma çıkıyor. Hayati bir konu olduğu anlaşılmıştır. Yeni anayasa çalışmaları en kısa sürede başlatılır. Hukukçularımızla görüşerek meseleye bir hal yolu bulacağız. Tekrar böyle bir tartışmanın ortaya çıkmaması için gerekenleri yapacağız.