Tüyleriniz diken diken olacak! Ay'a ayak basan NASA ekibi dönüşlerinde neden Anıtkabir'e gitti?

Daha önce duymadığınız ve birçok kişinin bilmediği bir olayı öğrenmeye hazır mısınız? Ay'a ayak basan NASA ekibinden Neil Armstrong ve astronot arkadaşları dönüşlerinde ilk ziyaret ettikleri yerin Anıtkabir olduğunu biliyor muydunuz? İşte tüyleri diken diken eden o olay!

"Geveze" radyo programı yapan Jozi Zalma, Ay’a ilk ayak basan NASA ekibinin 1969 yılındaki Türkiye ziyaretine ilişkin anlattığı olay sosyal medyada gündem oldu. 

Ünlü radyocu  Ay’a ayak basan Neil Armstrong ve astronot arkadaşlarının Türkiye’ye geldiklerinde ilk gittikleri yerin Anıtkabir olduğunu anlatırken duygusal anlar yaşadı. 

Apollo 11 astronotlarından Neil A. Armstrong, Michael Collins ve Edwin E. Aldrin Ay dönüşlerinin ardından dünya turuna çıkmış ve ilk duraklarından biri de Ankara olmuştu. 3 astronot Ankara'da Anıtkabir'i ziyaret etti.

Peki bunun nedeni nedir? 

Dünya tarihine geçmiş 3 büyük astronot, 20-22 Ekim 1969 tarihlerinde bu dünya turu kapsamında Türkiye’nin başkenti Ankara’ya gelerek 20 Ekim 1969 tarihinde Anıtkabir’i ziyaret etti. 

Nedeni ise Atatürk'ün eğitim için yurt dışına gönderdiği ilk Türk mühendisi Arsev Eraslan'ın Appollo 11 için gelirştirdiği manuel yazılım programıdır. Eğer bu program olmasaydı astronotlar dünyaya dönemeyecekti.