100'lercesi aynı anda her tarafı sardı! Araçları ile onların arasında kalan sürücüler kaçacak delik bulamadı... Her yerde onlar vardı

Ülke genelinde ısınan havalarla beraber yeni açılan yayla sezonu hız kesmeden devam ediyor. Erzincan'da yaylalara çıkmak için yola çıkan binlerce koyun ve çobanları ise yolda sürücüler ile karşılaştı. Bir anda 100'lercesini aynı anda gören sürücüler önce panik oldu daha sonra ise sakince beklemeye koyuldular.

100'lercesi aynı anda her tarafı sardı! Araçları ile onların arasında kalan sürücüler kaçacak delik bulamadı... Her yerde onlar vardı

Doğu Anadolu Bölgesi'nde ısınan havaların ardından açılan yayla sezonu ile koyun sürülerinin ve çobanların yola koyulması bir oldu. Yolda sürücüler ile karşılaşan ve onları şaşkına çeviren koyun sürüsü sürücüler tarafından kayda alındı.

SÜRÜNÜN ORTASINDA KALDILAR

Erzincan’ın Kemah ilçesinden Munzur Yaylasına çıkacak olan sürü sahipleri yola koyuldu. Yaklaşık 1 hafta sürecek zorlu yolculuk sırasında küçükbaş hayvan sürüsü zaman zaman karayoluna çıktı. Kemah-Kemaliye yolunu kapatan bin küçükbaş hayvan sürücüleri şaşırttı. Araçlarıyla sürünün ortasında kalan sürücüler bir süre bekleyerek tebessüm etti.

Sürüyle karayolunda ilerleyen çobanlar, trafikte ilginç görüntüler oluşturdu. Koyun sürülerinin geçtiği karayolunda zaman zaman trafik aksadı. Çobanlar trafik akışını kontrol etmeye çalışarak sürüsü ile karayolunda yol aldı. Sürücüler de meraklı bakışlar altında koyun sürüsünün arasından geçerek yoluna devam etti. Kimi sürücüler araçlarının etrafını saran sürüyü cep telefonlarıyla görüntüledi.

 

100'lercesi aynı anda her tarafı sardı! Araçları ile onların arasında kalan sürücüler kaçacak delik bulamadı... Her yerde onlar vardı - Resim : 1

''BAHARIN GELMESİ İLE GÖÇE BAŞLADIK''

Sürü sahiplerinden Sedat Altuner, 1 hafta sürecek zorlu yayla yolculuğuna çıktıklarını ifade ederek, "Baharın gelmesiyle göçe başladık. Yaylaya çıkıyoruz. 1 ay orada kalıp 1,5 ay sonra daha yüksek yaylalara çıkacağız. 1 hafta yolumuz sürecek. 6-7 aydır hayvanlar içerideydi. Mera hasreti sona erdi" dedi.