11 ili etkileyen facia depremde 508 nokta yer değiştirdi

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ilde büyük hasarlara yol açan depremin ardından incelemeler de sürüyor. Son olarak Maden Tetkik Arama ekiplerinin raporuna göre 567 kilometre yüzey kırığı haritalandırıldı. Haritada birçok bölgede kaymalar meydana geldiği saptandı.

11 ili etkileyen facia depremde 508 nokta yer değiştirdi

Kahramanmaraş'ta 11 ili etkileyen depremlerin ardından fay hattına yönelik yapılan çalışmalar sürüyor. 

Son olarak Maden Tetkik Arama (MTA) ekiplerinin hazırladığı Pazarcık ve Elbistan Deprem raporları, şiddetiyle asrın felaketi olarak adlandırılan depremlerin yıkımını da gözler önüne serdi.

Ekipler, İHA’larla fotoğrafı çekilen deprem bölgesinin 567 kilometre yüzey kırığını haritalandırdı. Çalışmalar esnasında yer yüzeyinin birçok kısmında kaymalar meydana geldiği tespit edildi. Yüzey kırığına bağlı olarak tarla, zeytinlik, bahçe, kaldırım, sulama arkı, kanal, dere, asfalt yol, taş duvar, orman yolu ve çit gibi birçok noktada parçalanma ve kaymalar meydana geldiği belirlendi.

KAYMALAR OLUŞTU

Yeni Şafak'ın haberine göre; Çalışma kapsamında Pazarcık Depremi sırasında gelişen 400 km uzunluğundaki yüzey kırığı boyunca 410 noktada, Elbistan Depremi sırasında ise 167 km uzunluğundaki yüzey kırığı boyunca 98 noktada yer değiştirme oluştuğu gözlemlendi.

EV, ESKİ KONUMUNA GÖRE 30 DERECE BATIYA KAYDI 

Gaziantep Nurdağı’ndaki bir evin önce depremden önceki konumu uydudan tespit edildi. Ardından ise depremden sonraki konumu belirlendi. İncelemeler sonucunda evin bulunduğu konumunun 30 derece batıya kaydığı belirlendi.