110 milyon koyun ve ineği olan ülkeden Türkiye’ye yönelik flaş bir teklif geldi!

Hayvancılık açısından zengin bir ağa sahip ülkelerden olan Sudan, Türkiye'ye et ihraç etmek hem de Türkiye üzerinden Avrupa pazarına girmek için Türkiye'ye yönelik teklifte bulundu.

110 milyon koyun ve ineği olan ülkeden Türkiye’ye yönelik flaş bir teklif geldi!

110 milyondan fazla hayvanı olan Sudan ilişkileri taze tutmaya özen gösteriyor. Söz konusu ülke  et ihracatı için Türkiye’ye teklifte bulundu.

110 milyon koyun ve ineği olan ülkeden Türkiye’ye yönelik flaş bir teklif geldi! - Resim : 1
TÜRKİYE’YE TEKLİF

Hartum Büyükelçisi İsmail Çobanoğlu'nu başkentteki bakanlık binasında kabul eden Sudan Hayvancılık Bakanı Hafız İbrahim Abdunnebi, Türkiye'ye et ihraç etmek ve Türkiye üzerinden tüm Avrupa pazarına girmeyi istediklerini söyledi. İki ülke arasında hayvancılık alanındaki işbirliğinin ele alındığı görüşmede, ilişkilerin geliştirilmesi konusunda mutabık kalındı.

 “TÜRKİYE’YE ET İHRAÇ ETMEK İSTİYORUZ”

Görüşme sonrası Türk basınına yaptığı açıklamada Bakan Abdunnebi, "Sayın Büyükelçi ile çok verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Toplantıda Sudan Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Tarım ve Orman Bakanlığı arasındaki işbirliği konularını ele aldık" dedi.  Sudan'ın Türkiye'ye et ihraç etmek istediğini dile getiren Abdunnebi, "Bu konunun hayata geçirilmesi için komisyonlar kurulmuştu. Bunların aktifleşmesi için çalışacağız. Türkiye'ye et ihraç etmek istiyoruz ve Türkiye üzerinden de tüm Avrupa'ya girmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.