1150 TL destek ödemesi başladı! PTT'den hemen ödeniyor: e-Devlet'ten başvurmak 2 dakika sürüyor

Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren doğalgaz tüketim desteği ve elektrik tüketim desteğiyle ilgili merak edilenler belli oldu. Vatandaşlar 'elektrik faturası desteği başvuru, ücreti, şartları', 'doğalgaz faturası desteği, ücreti, başvuru' şeklinde aramalar yapıyor. İşte doğalgaz ve elektrik desteklerinin detayları ve şartları...

1150 TL destek ödemesi başladı! PTT'den hemen ödeniyor: e-Devlet'ten başvurmak 2 dakika sürüyor

Devletin faturalarla ilgili sunduğu iki yardım ödemesi var. Bunlardan birisi elektrik desteği, diğeri ise doğal gaz yardımıdır. İhtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik oluşturulan yardım ve destek ödemeleri için başvurular sürüyor. Belirli şartlarda ihtiyaç sahibi her vatandaşa ödeme yapılıyor. Destek ödemesini başvurunuzun onaylanmasının hemen ardından çekilebiliyor. 

1150 TL destek ödemesi başladı! PTT'den hemen ödeniyor: e-Devlet'ten başvurmak 2 dakika sürüyor - Resim : 1

Elektrik tüketimi desteğine nasıl başvurulur?
Elektrik tüketimi desteğinden yararlanmak için ile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesindeki Sosyal Hizmetler Müdürlüklerine müracaat edilmelidir. Öte yandan kaymakamlıklar üzerinden bulunduğunuz bölgedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına da müracaat edebilirsiniz. Destek almak isteyen ihtiyaç sahipleri, kimliği ve elektrik faturası ile PTT şubelerine giderek işlem başlatabiliyor.

1150 TL destek ödemesi başladı! PTT'den hemen ödeniyor: e-Devlet'ten başvurmak 2 dakika sürüyor - Resim : 2

Elektrik tüketimi desteği ödemesi ne kadar?
Haneler Yardım Tutarı (TL)
1-2 kişi 108 TL
3 kişi 144 TL
4 kişi 180 TL
5 kişi 216 TL

1150 TL destek ödemesi başladı! PTT'den hemen ödeniyor: e-Devlet'ten başvurmak 2 dakika sürüyor - Resim : 3

Doğalgaz tüketimi desteğine ödemesi ne kadar?
İhtiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirilen Doğalgaz Tüketim Desteğinde ödemeler başladı. Isıl harita baz alınarak belirlenen destek tutarı 450 TL-1.150 TL arasında değişiyor.

1150 TL destek ödemesi başladı! PTT'den hemen ödeniyor: e-Devlet'ten başvurmak 2 dakika sürüyor - Resim : 4

Doğalgaz tüketimi desteğine nasıl başvurulur?
Doğal gaz yardımı başvuruları e-Devlet üzerinden alınacak. Yapılacak değerlendirme sonrasında başvurusu kabul edilen vatandaşlar destekten yararlanmaya hak kazanacak Doğalgaz fatura yardımı için de e-devlet kaydı olmayan vatandaşlar sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları ile kendilerine en yakın sosyal hizmet merkezlerine müracaat edebilecek.