İstanbul ve Ankara için kar uyarısı! Hava bugün nasıl olacak? 12 Ocak Salı günü il il hava durumu…

Hava durumu 12 Ocak Salı günü raporu yayınlandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul'a kar yağacak tarihi açıkladı. Milyonlarca İstanbullu beklediği kar yağışına bu hafta kavuşacak. Bu hafta içinde Balkanlar'dan giriş yapacak olan kar yağışı, bir gün sonra İstanbul'a uğrayacak.

İstanbul ve Ankara için kar uyarısı! Hava bugün nasıl olacak? 12 Ocak Salı günü il il hava durumu…

Meteoroloji 12 Ocak 2021 son dakika hava durumu tahminlerini yayınlandı.  Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: İstanbul'a kar yağacak mı? sorusu cevap buldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul'a kar yağacak tarihi açıkladı. Milyonlarca İstanbullu beklediği kar yağışına bu hafta kavuşacak. Bu hafta içinde Balkanlar'dan giriş yapacak olan kar yağışı, bir gün sonra İstanbul'a uğrayacak. Peki, bugün hava nasıl olacak? İşte, MGM İstanbul, Ankara, İzmir ve il il 12 Ocak 2021 Salı hava durumu tahminleri…

ÇARŞAMBA'DAN İTİBAREN KAR VE SOĞUK

Duyuruda, önümüzdeki hafta ortasında 13 Ocak Çarşamba günü itibarıyle ise bölgemizin batısından başlayarak hava sıcaklıklarının hızla düşerek mevsim normalleri civarına ineceğinin tahmin edildiği belirtildi. Duyuruda 10 Ocak Pazar gününden itibaren bölgede yağmur ve sağanak yağış şeklinde görülecek yağışların, Çarşamba gününden itibaren yurdumuza Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistemin bölgeyi de etkileyeceği ve iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde görüleceği ifade edildi.

İSTANBUL’DA ETKİLİ OLAN YAĞIŞLAR GÜNLERCE SÜRECEK

Hafta ortasından itibaren tüm yurtta düşüşe geçecek sıcaklıklarla birlikte birçok ilde kar yağışı görülecek. Hafta ortasından itibaren sıcaklıklar hızla düşmeye başlayacak. İstanbul’da sağanak yağışlar önümüzdeki hafta sonuna kadar etkili olmaya devam edecek. 

İSTANBUL VE ANKARA'DA KAR

14 Ocak Perşembe günü Ankara'da kar yağış beklenirken Meteoroloji tarafından yayınlanan haritada 15 Ocak Cuma günü İstanbul’da karla karışık yağmur bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, gece saatlerinden sonra Kırklareli ve Edirne çevrelerinde kuvvetli (21-50 Kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır.

12 OCAK HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

İSTANBUL °C, 18°C Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

İZMİR °C, 22°C Parçalı ve zamanla çok bulutlu

ANTALYA °C, 19°C Parçalı ve az bulutlu

ANKARA °C, 17°C Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra kuzey kesimleri yağmur ve sağanak yağışlı

ZONGULDAK °C, 18°C Çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı

TRABZON °C, 15° Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

VAN °C, 7°C Parçalı ve az bulutlu

DİYARBAKIR °C, 15°C Az bulutlu ve açık

GAZİANTEP °C, 17°C Az bulutlu ve açık

İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

15 Ocak Cuma günü yurt genelinde yağışlar kar ve karla karışık yağmur şeklinde olacak. Meteoroloji tarafından yayınlanan haritada 15 Ocak Cuma günü İstanbul'da karla karışık yağmur bekleniyor.