1200 TL para yardımı yapılıyor! Tek yapmanız gereken e-Devlet üzerinden sorgulamak!

Son günlerde ihtiyaç sahibi vatandaşlara yapılan sosyal yardımlar gündemdeki yerini koruyor. Bakanlıkların yaptığı desteklerle birlikte Kızılay'da dar gelirli, ihtiyaç sahibi kişilere maddi destek sağlıyor. Maddi destek talebinde bulunan vatandaşlar başvuru sonuçlarını görmek için Kızılay'ın resmi internet sitesini ziyaret edebilir. Para ve erzak yardımı için müracaat etmiş olan vatandaşlar yardımlarını, ALO 186 hattını arayarak ya da Kızılay il temsilciliklerini ziyaret ederek öğrenebilir.

1200 TL para yardımı yapılıyor! Tek yapmanız gereken e-Devlet üzerinden sorgulamak!

Destek almak için Kızılay'a başvuran vatandaşların ilk olarak e-Devlet sistemine giriş yapmaları gerekmektedir. E-Devlet'in arama kısmına "Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama" yazılarak yardım müracaatları hakkındaki detaylara ulaşılabilmektedir.

Kişisel olarak müracaat yapılması sebebiyle, Kızılay ile birlikte başka devlet kurumlarına oluşturulan müracaatların sonuçları da aynı ekranda görüntülenebilir.

Kızılay para yardımı

Kızılay para yardımı, ihtiyaç sahibi kişilere Kızılay tarafından aylık olarak ödenmektedir. Vatandaşlar, Kızılay'ın belirlediği tarihlerde müracaat ederek para yardımı alabilir. 

Kızılay gıda yardımı

Kızılay'ın gıda yardımından yararlanmak isteyen vatandaşlar üç şekilde başvuru yapabilirler.

1- Her ilde tespit edilen Kızılay il temciliklerine kişisel olarak gidilebilir.

2- ALO 168 hattının aranarak Kızılay para ve erzak yardım müracaatı ön müracaat olarak alınır. Daha sonra tekrardan illerde yer alan merkezlere gidilerek işlemin tamamlanması zorunludur.

3- Çevrimiçi olarak da Kızılay'ın resmi sitesi üzerinden gerçekleşen müracaatlar da kabul edilir ve vatandaşlara dönüş sağlanır.

Kızılay yardım parası ne kadar?

Kızılay'ın yardım parası 500 TL'dir. İhtiyaç sahibi aileye belirli bir süreliğine aylık olarak ödeme yapılmaktadır. Yapılan nakdi yardımla birlikte aileye eğer ihtiyacı varsa gıda yardımı da yapılmaktadır. 

Kızılay Öğrenci Bursu Ne Kadar?

Kızılay'ın verilen öğrenci bursu ücreti, 200 TL ile 1200 TL arasında farklılık gösterir. Öğrencilere verilen bu ücret, öğrencilerin sahip oldukları parasal imkanlara ve öğrenim seviyelerine göre farklılık gösterir. Yükseköğretime mensup yani aktif olarak rastgele bir üniversiteye kaydı olan öğrencilere verilen yardım ücretleri daha yüksektir.

Kızılay Para ve Erzak Yardımı Başvurusuna Hangi Belgeler İstenir?

Kızılay'dan yardım alacak bireylerin Kızılay'a teslim etmeleri gereken evraklar;

- TC kimlik kartı aslı ve fotokopisi
- İkametgah belgesi .
- Muhtarlıktan alınması gereken yoksulluk belgesi
- Gelir belgesi
- İşsiz yurttaşların SGK'dan almaları gereken ve işsiz olduklarını gösteren belge
mal beyanına dair belgeler

Kızılay Yardımları Kimlere Verilir?

Kızılay'dan yardım alabilecek vatandaşlar, genel itibari ile şu şekilde sıralanmıştır:

- Yaşlılar
- Kadınlar
- Engelliler
- Kronik hastalar
- Yoksullar
- İşsizler
- Mülteciler/sığınmacılar
- Afetten etkilenenler
- Evsizler
- Yetim ya da öksüzler
- Sokakta yaşayanlar/çalışanlar
- Öğrenciler
- Gazi/şehit yakınları
- Sosyal dışlanmaya maruz kalmış vatandaşlar
- Şiddet mağdurları
- Madde bağımlıları
- Mevsimlik tarım işçileri

Kızılay'a para ve erzak yardım müracaatı yapmış olan vatandaşlar arasında, bu özelliklere sahip olan vatandaşlara öncelik tanınır. Bu sınıfların dışında kalan ve parasal olarak yardım etmeye gereksinimi olan herkes yardım alma hakkına sahiptir.