14 saat boyunca sosyal medyada gezen kızın sonu çok korkunç oldu... Başına geleni söylemeye dil varmıyor

29 yaşındaki genç kadın, sosyal medya fenomeni olarak hayatı sürdürmesi sebebiyle günde saatlerce ekrana maruz kalıyor. Günde 14 saat telefon kullandıktan sonra "dijital vertigo" geçirdiğini söyleyen genç kadın, bu durumun onun tekerlekli sandalyeye mahkum ettiğini öne sürdü.

14 saat boyunca sosyal medyada gezen kızın sonu çok korkunç oldu... Başına geleni söylemeye dil varmıyor

156 bin takipçiye sahip 29 yaşındaki Fenella Fox, sabahtan akşama kadar telefon ekranına baktığını ve bir Instagram bağımlısı olduğunu söylüyor. Ancak genç kadın, 2021 yılının başlarında giderek şiddetlenen baş ve boyun ağrıları yaşadığını bildirdi. Kısa süre sonra baş dönmesi ve mide bulantısı çekmeye başladı.

YÜRÜYEMEYECEĞİMİ HİSSETTİM

Fox, Cuma günü The Mirror'a belirli bir bölüm hakkında "Gerçekten düzgün yürüyemeyeceğimi hissettim" dedi ve ekledi, "Kendimi gerçekten kötü hissettim. Baş dönmesi ve biraz bozuk. Bunu gözümün önünde canlandırabiliyorum ama açıklaması kolay değil.”

14 saat boyunca sosyal medyada gezen kızın sonu çok korkunç oldu... Başına geleni söylemeye dil varmıyor - Resim : 1

SEMPTOMLAR ARTINCA AİLESİNİN YANINA DÖNDÜ

O zamanlar, sosyal medya yıldızı Portekiz'de yaşıyordu ve doktorların sorunları karşısında şaşkına dönmüştü. Semptomları daha aşırı hale gelmeye başladığında Fox, ailesi tarafından bakılmak üzere İngiltere'ye uçtu. Gemç kadın, "Havaalanına gitmek için taksiye bindim, ama havaalanındayken tekerlekli sandalyeyle karşılaştım. O noktadan annemle tanışana kadar tekerlekli sandalyem vardı ve arabasının kapısına kadar tekerlekli sandalyem vardı." ifadelerini kullandı.

14 saat boyunca sosyal medyada gezen kızın sonu çok korkunç oldu... Başına geleni söylemeye dil varmıyor - Resim : 2

YATALAK OLDUĞUNDA BİLE TELEFONDAN VAZGEÇMEDİ

Fox'un yatalak olduğu ve hareket etmesi gerektiğinde tekerlekli sandalyeye güvenerek düzgün yürümekte zorlandığı iddia edildi. Yine de telefon bağımlısı, sorunlarının sözde nedeninin bu olduğunu fark etmeden bütün gün cihazında gezinmeye devam etti. “Yatağımdayım, uyanıktan uykuya geçiyorum. Bilmediğim şey, o noktada kendimi daha da kötüleştirdiğimdi” dedi.

'DİJİTAL VERTİGO'

Birleşik Krallık'taki doktorların kafası da benzer şekilde genç kadının tuhaf rahatsızlığı karşısında karışmıştı ve Fox'un babası "siber hastalık" ve "dijital vertigo" hakkında makaleler bulana kadar telefon bağımlısı cihazını bırakmaya karar verdi. “Telefonumu kapattım ve dolabın arkasına fırlattım ya da aileme verdim ve 'Lütfen beni buna maruz bırakmayın' dedim. Sonra tekrar yürüyebildim” dedi.

14 saat boyunca sosyal medyada gezen kızın sonu çok korkunç oldu... Başına geleni söylemeye dil varmıyor - Resim : 3

EKRAN SÜRESİNE DİKKAT

Fox, bir tıp uzmanı tarafından kendisine vertigo teşhisi konup konmadığını açıklamadı.  Bununla birlikte, birkaç doktor, fazla ekran süresinin şaşırtıcı semptomlara neden olabileceğini belirtti.

KAFA KARIŞIKLIĞI YARATIYOR

Dr. Christina Finn yayına, gözlerinizin bir şeyi algıladığı ve iç kulağınızın ve vücudunuzun başka bir şeyi algıladığı bir tür kafa karışıklığı yaratır" dedi ve "siber hastalığın" baş dönmesinin etkilerini taklit edebileceğini açıkladı.

14 saat boyunca sosyal medyada gezen kızın sonu çok korkunç oldu... Başına geleni söylemeye dil varmıyor - Resim : 4

AYDA 15 BİN DOLARDAN FAZLA KAZANIYOR

Ne yazık ki Fox için gelir için sosyal medya akışlarına güveniyor. Etkileyici, Instagram'a ek olarak, ayda 15.000 dolardan fazla kazandığı bildirilen OnlyFans'ta da önemli bir figür. Ancak Fox, semptomları hızla geri döndüğünden artık telefonuna sık sık bakamayacağını iddia ediyor. “Bu gerçek değil. Bu bizim hayatımız, bizim dünyamız. Para kazanmak istiyorsak, uyuyana kadar [telefonumuzla] uyanık olmalıyız. Harcanacak çok saat var,” diye inledi.

'ARTIK YAPAMAM'

Fox, Instagram sayfasında sık sık gönderi paylaşmaya devam etmesine rağmen, telefonunu sonsuza dek tanıtacağına söz verdi. "Artık yapamam, kendim yapamam," diye ilan etti. "Bazen alıştığım saatleri koymaya çalışıyorum ama her seferinde yeniden hastalanıyorum."