14 Şubat dolandırıcıları ifşa oldu! Kadınları çırılçıplak soyuyorlar

14 Şubat Sevgililer Günü yaklaşırken dolandırıcılar da yeni yöntemlerle ortaya çıkıyor. Yapay zeka kullanan dolandırıcıların yeni yöntemi pes dedirtti. Özellikle yalnız olanları hedef aldıkları ortaya çıktı.

14 Şubat dolandırıcıları ifşa oldu! Kadınları çırılçıplak soyuyorlar

İngiltere'de 14 Şubat Sevgililer Günü'nün yaklaşmasıyla birlikte yetkililer yalnız vatandaşları uyardı.

Ülkenin çok okunan gazetelerinden The Sun, sanal dolandırıcıların genç kadınları kandırarak tuzağa düşürdüğünü ortaya çıkardı. Gazete, yapay zeka ve deep-fake videolar ile bikinili fotoğraflarını gönderen kadınların "çırılçıplak soyulduğunu" aktardı. 

Sözcü'nün aktardığına göre, her üç İngiliz'den birinin kandırıldığı belirtilirken şantaja uğrayan kadınlardan yaklaşık 100 milyon dolar para istendiği de belirtildi. Fotoğrafların kaldırılması için insanlara şantaj yapıldığına dikkat çekilirken dolandırıcıların masum bir tatil selfiesini cinsel içeriğe çevirdiği de belirtildi.

The Sun gazetesinin haberinde bazı siber dolandırıcıların kadınların sosyal medyada paylaştığı fotoğraftaki kıyafetlerinin nasıl silineceği ve çıplak görünmesi için yapılacakları gösterdiği bir eğitim videosu hazırladıkları da kayıtlara geçti.

14 Şubat dolandırıcıları ifşa oldu! Kadınları çırılçıplak soyuyorlar - Resim : 1

"AŞK İÇİN" DOLANDIRILANLARIN SAYISI YÜZDE 22 ARTTI

Dolandırıcıların özellikle yalnız kadınları kandırdıkları belirtilirken aynı zamanda sahte profil hazırlayarak insanları dolandırdıkları da belirtildi. Birçok dolandırıcının ChatGPT gibi yapay zeka yazılımlarını kullanarak insanlarla sohbet ettiklerini de aktardı.

Resmi verilere göre "aşk için" dolandırılanların sayısı geçen yıl yüzde 22 arttı. Dolandırılan erkeklerin oranı yüzde 52 olarak kayıtlara geçerken birçok kurbanın ise utandığı için polise gitmediği tahmin ediliyor.