140 kilogramlık ayıya yumruk atarak babasını kurtardı!

İsveç’in yerel itlafı sırasında bir baba ve oğul 140 kilogramlık bir ayıyı kovalarken ayının aniden dönüp babaya saldırmasıyla genç çocuk ayıya yumruk atarak babasını kurtardı. Hastaneye kaldırılan babanın yaralarının ciddi olduğu fakat hayati tehlike taşımadığı, oğlunun da kırık bileğinin tedavi edildiği belirtildi.

140 kilogramlık ayıya yumruk atarak babasını kurtardı!

HELİKOPTERLE HASTANEYE KALDIRILDILAR

 

İsveç’in onlarca yıldır düzenlenen ayı nüfusunu azaltamaya yönelik yerel itlafta bu yıl yetkililer tarafından 649 ayının öldürülmesi için ruhsat verildi. Avcılar ayı avına çıktıkları sırada olağandışı bir durum yaşandı. Bir baba ve oğul 140 kilogramlık dişi bir ayıyı kovaladıkları sırada ayı aniden dönüp babaya saldırdı. Babasını kurtarmaya çalışan genç çocuğun ayının kafasına yumruk atarak dikkatini kendine çektiği o sırada da babasının ayıyı vurduğu öğrenildi. 40’lı yaşlarında deneyimli bir avcı olan baba ve oğulun tedavisi kaldırıldıkları hastanede sürüyor.

Bu seneki ava öncülük eden Jonny Sjoblom ise olayla ilgili ‘O güçlü bir adam, zihinsel açıdan güçlü ve bunun üstesinden güzelce gelecektir. Ben daha çok oğlunun esenliğini düşünüyorum’ açıklamasında bulundu.