15 bin liralık ödeme yapılıyor! E-Devlet üzerinden gecikmeden başvurun

Bilindiği üzere bakanlıklar özellikle son yıllarda vatandaşlar için sürekli destek paketleri açıklıyor. Bunlardan biri de Aile Bakanlığı’nın Türkiye Aile Destek Programı'dır. Peki, Türkiye aile destekleri programı nedir? Türkiye aile destekleri programı paraları ne zaman yatacak? Türkiye aile destekleri programı başvuru formu nerededir? Türkiye aile destekleri programı ödemesi ne kadar? Aile destekleri programı e-Devlet başvuru nasıl yapılır? Aile destek programı şartları nedir? İşte detaylar...

15 bin liralık ödeme yapılıyor! E-Devlet üzerinden gecikmeden başvurun

Devlet özellikle son yıllarda vatandaşlar için sürekli destek programları ve paketleri açıklıyor. Verilen bu desteklerle vatandaşların refah seviyesinin yükseltilmesi, sosyal ve ekonomik yönden şartların iyileştirilmesi hedeflenmektedir. Destek programları içinden belki de en kapsamlı olanlardan birisi Aile Bakanlığı’na aittir. Aile Bakanlığı’nın yeni doğan bebekten yaşlılara kadar uzanan geniş yelpazede yardım programları vardır. Peki Türkiye aile destek programı nedir? Türkiye aile destek programından kimler faydalanabilir? Türkiye aile destekleri programı başvurusu nasıl yapılır? İşte merak edilen soruların cevapları…

Türkiye Aile Destek Programı nedir?

Aile Destek Programı ile ihtiyaç sahibi aileler için Aile Bakanlığı tarafından düzenlenen bir programdır. Dar gelirli veya hiç geliri olamayan vatandaşlar aile destek programından faydalanabilir. 4 farklı gelir aralığı için farklı yardım tutarları belirlenmiştir. Yapılan bu programla gelir eşitsizliği seviyesini düşürmek ve ihtiyaç sahibi ailelerin refahını artırmak hedeflenmektedir.

Aile desteği programına nasıl başvuru yapılır?

Aile Bakanlığı’nın yürüttüğü Aile destek programından faydalanmak için, e-Devlet üzerinden veya ikamet adresine bağlı olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Aile desteği programı ödemesi ne kadar?

Temmuz ayında başlatılan programda ihtiyaç sahiplerine ilk etapta aylık olarak 450 – 600 arasında bir ödeme yapılmaktaydı. Fakat geçtiğimiz günlerde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın açıklamasına göre bu miktar Ekim ayı itibariyle değişiyor. Ekim ayı itibariyle ödemeler 850 – 1250 lira arasında değişecek. Yani yıllık ödenecek toplam tutar 10.200 ila 15 bin lira arasında değişecek.