’15 Temmuz darbe’ demek suç sayılır mı?

Niye biliyor musunuz?

Çünkü 246 şehit, binlerce gazimizin kemikleri sızlar.

15 Temmuz işgal girişiminden bahsediyorum.

Yargıtay, bayramdan çok kısa bir süre önce, “15 Temmuz tiyatroydu” demenin suç sayılmayacağını, bunun ‘sert eleştiri’ kapsamında değerlendirilmesi gerektiğine hükmetti.

Bursa İnegöl’de 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde mübaşir olarak çalışan kişi, 15 Temmuz 2016 tarihindeki darbe girişiminden 4 gün sonra “Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başkan olmak için planladığı tiyatro veya senaryodan ibaret bir girişim” ifadesini kullanmıştı 15 Temmuz’da yaşananlar için.

İşte Yargıtay verdiği kararla bu sözlerin suç olmadığının altını çizdi.

Aslına bakarsanız mübaşir bu sözlerle sadece ‘tiyatro demiyor’, darbe girişimini de birilerinin üzerine yıkmaya çalışıyor.

’15 Temmuz tiyatroydu’ saçmalığını ‘ifade özgürlüğü’ veya ‘sert eleştiri’ kapsamına sokmak, ‘yargıda neler oluyor?’ sorusunu sorduruyor bana.

Çünkü bu karar, tarihin en hain ve en karanlık örgütünün ekmeğine yağ sürmek demektir. Bu karar, FETÖ’nün akıttığı her bir damla kanı temizlemek, işledikleri cinayetleri örtbas etmek demektir.

Bu karar, yarın öbür gün bizleri ’15 Temmuz darbeydi’ demenin suç sayılacağı günlere götürürse hiç şaşırmayın! 

***********************

İstifa denen müessese

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk arasındaki yaşanan diyaloğu hatırlarsınız. Kamu işçilerinin haklarını korumakla mükellef Başkan Atalay, mikrofonları kapattığını sanarak Bakan’ın kulağına doğru “Uzasa işi karıştıracaktık, en azından kapattık böyle” demişti.

Başkan bu sözleri, taraflar arasında anlaşma olmaması durumunda greve gitme kararı alabileceklerini söylediği günlerde sarf etti. Doğal olarak çok büyük tepki çekti.

İnanın bu tip olaylar çok zarar veriyor herkese, her kuruma, her birime. Bu tür yaklaşımlarla kimse bir şey kazanmıyor, tam tersine çok büyük kan kaybına neden oluyor.

Şunu demek istiyorum, ortada bir yenilgi, bir skandal varsa birileri fatura ödemeli. Hatta fatura ödetilmeyi beklemeden istifa etmeli. Bu tespitleri çok daha geniş anlamda yapıyorum. Anlayan anlar!