15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda 'kolon' tedirginliği! "Yukarıdan kafamıza taşlar düşüyor"

İstanbul'da 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda zarar gören ve korozyana uğrayan kolonlar tedirginliğe yol açtı. Otogarda esnaflık yapan Emin İkram isimli vatandaş, "Yukarıdan taşlar kafamıza düşüyor. Deprem gerçeği var, araba da geçse sallanıyor" dedi.

15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda 'kolon' tedirginliği! "Yukarıdan kafamıza taşlar düşüyor"

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası gözlerin çevrildiği İstanbul'da, 15 Temmuz Demokrasi Otogarı tedirginlik yarattı. Otogarda zarar gören ve korozyana uğrayan kolonlar nedeniyle, otogarın depreme dayanıklı olup olmadığı tartışmalara yol açtı.

İstanbul'da 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nı taşıyan zarar görmüş kolonların ve korozyona uğramış demirlerin görüntüsü tedirgin etti.

Otogarın depreme dayanıklı olup olmadığı tartışmasına yol açan görüntülerde esnaf da fikir ayrılığına düştü.

15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda 'kolon' tedirginliği! "Yukarıdan kafamıza taşlar düşüyor" - Resim : 1

İnşaat fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Yurdakul Aygörmez ise, "Deprem karşısında hem dış yapılarda hem binalarımızda korozyonu mutlaka dikkate almamız gerekiyor. İnsan için kanser neyse, betonarme yapılar için de korozyon aynı şey. Korozyonu önlemek için en önemli şey gerekli yalıtımı sağlamaktır. Bu durumda da deprem performansı düşük olacak" dedi. Güçlendirme çalışmaları kapsamında İBB'nin de yapıları incelemelere devam ettiği bildirildi.

15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda 'kolon' tedirginliği! "Yukarıdan kafamıza taşlar düşüyor" - Resim : 2

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, depremin beklendiği İstanbul'daki yapıların durumu da dikkat çekiyor. Her gün hem yolculuk yapanların hem de orada çalışan binlerce kişinin kullandığı Bayrampaşa'daki15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nı taşıyan beton kolonların çatlamış görüntüsü tedirginlik yarattı. Yenikapı-Atatürk Havalimanı metro hattının da yer aldığı otogar içindeki kolonların arasından görünen paslanmış demirler, dökülmüş ve yarılmış beton yapılar otogarın olası bir depreme dayanıklı olup olmadığı tartışmasını da beraberinde getirdi.

15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda 'kolon' tedirginliği! "Yukarıdan kafamıza taşlar düşüyor" - Resim : 3

"İNSAN İÇİN KANSER NEYSE BETONARME YAPILAR İÇİN KOROZYON O"

Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi'nden Doç. Dr. Yurdakul Aygörmez, otogarda uzun yıllardır olan görüntüleri yorumladı.