Cuma namazı saat kaçta kılınacak? Cuma namazı nasıl kılınır? Cuma namazı kılınışı ve Diyanet’in namaz saatleri uygulaması ile İl il 17 Şubat Cuma namazı saati!

17 Şubat Cuma namazı saatleri merak ediliyor. Öğlen saatlerinin yaklaşmasıyla birlikte tüm yurtta il il cuma namazı vakitleri için araştırmalar başladı. İkamet ettikleri bölgedeki Cuma namazı saatini merak eden vatandaşlar, Diyanet’in namaz saatlerini araştırıyor. Cuma namazı saat kaçta kılınacak? Cuma namazı nasıl kılınır? İşte Diyanet İşleri Bakanlığı’nın resmi sayfası üzerinden de paylaşılan Cuma namazı saatleri!

Cuma namazı saat kaçta kılınacak? Cuma namazı nasıl kılınır? Cuma namazı kılınışı ve Diyanet’in namaz saatleri uygulaması ile İl il 17 Şubat Cuma namazı saati!

Cuma namazı Müslüman erkekler için farz namazlardandır. Peygamber efendimiz Hz. Muhammed Cuma gününün önemini belirtmek için "Günlerin en hayırlısı Cuma' dır. Cuma günü iyi değerlendirilirse günahların affına sebep olacaktır." demiştir. Cuma namazı Cuma günleri öğle vaktinde kılınır. Cuma namazının kılınabilmesi için önce hutbe okunmalıdır, öğle vakti olmalı ve en az imam hariç 3 kişilik bir cemaat oluşturulmalıdır. 17 Şubat Cuma namazı saat kaçta? Cuma vakti ne zaman? Cuma namazı ne zaman, saat kaçta? Cuma namazı ne kadar sürüyor? Cuma namazı nasıl kılınır? Cuma namazı kılınışı ve İl il 17 Şubat Cuma namazı vakti!

CUMA NAMAZI SAAT KAÇTA KILINACAK?

Cuma namazı Ankara'da saat 13.08'de kılınırken, İstanbul'da 13.23'de kılınacak. Cuma namazı Adana'da 12.58, İzmir'de ise 13.30'da kılınacak. Bursa'da Cuma namazı saat 13.23'te kılınacak. Diğer illere dair cuma namazı vakitlerini Diyanet üzerinden öğrenmek için lütfen aşağıda yer alan bağlantıya tıklayınız.

DİYANET’İN BELİRLEDİĞİ İL İL CUMA NAMAZI SAATLERİ İÇİN TIKLAYIN

CUMA NAMAZI NE KADAR SÜRÜYOR?

Cuma namazı ortalama 45 dakika ile 1 saat arası sürebilmektedir.

 CUMA NAMAZI NASIL KILINIR?

Cuma günü 16 rekat namaz kılınır. Bunun iki rekatını kılmak farzdır.

Önce, Cumanın dört rekatlık ilk sünneti kılınır. Bu sünnet, öğle namazının ilk sünneti gibi kılınır. Sonra, cami içinde ikinci ezan ve hutbe okunur. Hutbe okunduktan sonra, ikamet okunup, cemaat ile Cuma namazının iki rekatlık farzı kılınır.

Cuma namazının farzı kılındıktan sonra, dört rekatlık son sünneti kılınır. Bunun kılınışı öğle namazının ilk sünneti gibidir.

Bundan sonra, “Vaktine yetişip kılmadığım son öğle namazının farzını kılmaya” diye niyet ederek, öğle namazının farzı gibi zuhr-i ahir denilen bir namaz kılınır.

Sonra da, sabah namazının sünneti gibi iki rekat vaktin sünneti kılınır. Bundan sonra, Âyet-el-kürsi ve tesbihler okunup, dua edilir.

 CUMA GÜNÜ SÜNNETLERİ

Gusül abdesti

Temiz ve güzel elbiseler giymek

Güzel koku sürmek

Dişleri misvaklamak

Namaz vakti gelmeden önce cami de hazır cuma namazını beklemek.

Kehf suresini okumak

Sürekli duâ etmek

Sürekli Peygambere salavat getirmek

 CUMA DUALARI

"Allah'ım! Cehennem azabından, kabir azabından, Mesih ve Deccal'ın fitnesinden, hayat ve ölüm fitnesinden Sana sığınırım." (Kütüb-i Sitte)

 "Allah'ım! Fayda vermeyen ilimden, katına yükselmeyen (kabul olunmayan) amelden, huzur bulmayan kalpten ve kulak verilmeyen duadan sana sığınırım." (Taberani)

 "Lanetlik şeytandan Ulu Allah'a sığınırım. O tüm varlıkları hükmü altında tutar ve sınır¬sız derecede cömerttir."

 El Ahzab Sûresi 56. ayet-i kerimede Allah-ü Teâlâ buyurmaktadır ki; "Gerçekten Allah ve melekleri Peygambere salât ederler, O' nu överler. Ey iman edenler! Siz de O'nu övün ve O'na salât ve selam edin, O' na gönülden teslim olun."

 Allah'ım! Darlıktan ve üzüntüden sana sığınırım. Acizlikten ve tembellikten sana sığınırım. Korkaklıktan ve cimrilikten sana sığınırım. Borcun sıkıntısından ve insanların baskısından sana sığınırım." (Cem'ul Fevaid)