8 gün sonra otobüse bedava bineceğiz! Toplu taşıma kararı!

Bu yıl 19 Mayıs Perşembe gününde genl gelmesi sebebiyle rasmi tatil olarak kabul edilen Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda en çok merak edilen konu tatil olmasından çok toplu taşımanın ücretsiz olup olmayacağıydı. Peki 19 Mayıs 2022 Perşembe günü toplu taşımalar ücretsiz mi olacak?

8 gün sonra otobüse bedava bineceğiz! Toplu taşıma kararı!

19 Mayıs 2022 Perşembe günü İstanbul, İzmir, Ankara’da otobüs, metrobüs ve metrolar ücretsiz mi? Son durum açıklandı. İşte tüm ayrıntılar…

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı yaklaşırken vatandaşlar internet sayfaları üzerinden ve Google arama motoru üzerinden 19 Mayıs’ta toplu taşıma ücretsiz mi, 19 Mayıs otobüsler ücretsiz mi? 19 Mayıs resmi tatil mi? 19 Mayıs metrobüsler ücretisz mi şeklinde arama yapmaya başladıları.

Yapılan ve aranan bu soruların cevabı ise geç kalmadan geldi.

Resmi Gazete kararı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla, Başkentray, Marmaray, İZBAN ve belediyeler, belediyelere bağlı birliki, müessese ve işletmelere ait toplu taşıma hizmetleri Ramazan Bayramı’ndan ücretsiz olarak halka sunulmuştu.

İBB yani İstanbul Büyükşehir Belediyesi 19 Mayıs’ta otobüslerin ücretsiz olup olmayacağına ilişkin açıklama yapmazken büyük bir çoğunluk 19 Mayıs’ta otobüs, metrobüs ve metroların ücretsiz olacağı kanatinde. 19 Mayıs öncesinde Ramazan Bayramı’nda İstanbullular İstanbulkart’ı ile toplu taşımayı ücretsiz bir şekilde kullanabilmişti.

İzmir’de toplu taşıma ücretsiz olacak mı?

İzmirim Kart sahipleri 19 Mayıs’ta otobüs, metro, İZBAN gibi araçların ücretsiz olup olmadığı ile ilgili araştırma yapmaya başladı bile.

Konuyla ilgili İzmir’i Büyükşehir Belediyesi’nden henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak geçtiğimiz 23 Nisan’da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’de toplu taşımanın 1 kuruş olduğunu duyurmuştu. Bu nedenle 19 Mayıs tarihinde de aynı uygulamanın yapılması bekleniyor.

Ankara’da otobüsler ücretsiz mi olacak?

Ankara’da EGO Otobüsleri, Metro ve ANKARAY geçtiğimiz sene 19 Mayıs 2022’de ücretsiz olarak vatandaşlara hizmet vermişti. Bu nedenden dolayı da bu sene de 19 Mayıs’ta toplu taşımanın ücretsiz olacağı bekleniyor.

Ancak konuyla ilgili Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden de resmi açıklama henüz yapılmadı.