Yaz tatili sona erdi! 19 milyon öğrenci için ilk ders zili çaldı

2022-2023 eğitim öğretim yılı bugün çalacak ders ziliyle başladı. 19 milyon öğrenci ve 1,2 milyon öğrenci yeni öğretim yılına 'merhaba' dedi. Okul öncesi eğitim ve birinci sınıf öğrencileri geçtiğimiz hafta uyum haftasına başlamıştı. Okulların başlamasıyla 12 Eylül Pazartesi İstanbul'da trafik yoğunluğu merak konusu oldu. Vatandaşların araştırdığı bir diğer konu ise bugün havanın nasıl olacağı. İşte tüm detaylar...

Yaz tatili sona erdi! 19 milyon öğrenci için ilk ders zili çaldı

19 milyon öğrenci ve 1,2 milyon öğretmen için yaz tatili sona erdi. Bugün öğretmen ve öğrenciler için ilk ders zili çaldı. Peki, İstanbul'da trafik yoğunlunda son durum ne, İstanbul'da hava yağmurlu mu olacak? Detaylar haberimizde...

Okul öncesi ve ilkokul birinci sınıfa başlayan öğrenciler, 5-9 Eylül'de uyum eğitimi almıştı.

Bu yıl ortaokul ve liseye başlayacak öğrencilerin uyum eğitimi süreci, bugün uygulanmaya başlayacak ve uyum çalışmaları, 16 Eylül'e kadar sürecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, yaklaşık 19 milyon öğrenci ve 1,2 milyon öğretmenin ders başı yapacağı 2022-2023 eğitim öğretim yılı hazırlıkları kapsamında, ücretsiz ders kitaplarının yanı sıra 136 milyon yardımcı kaynağı da öğrencilere ulaştırdı.

Yaz tatili sona erdi! 19 milyon öğrenci için ilk ders zili çaldı - Resim : 1

Okullarda 60 bin temizlik personeli görevlendirildi. Eğitim yılı hazırlığı kapsamında okullara 3,1 milyar liralık bütçe gönderildi.

Bu yıl ayrıca 1450 yeni anaokulu ve 10 bin 200 ana sınıfı açıldı. Bakanlık, bu yıl sonuna kadar 3 bin anaokulu hedefinin üzerine çıkmayı planlıyor.

Aktif kullanılmayan köy okullarının yaşam merkezlerine dönüştürülmesi çalışmaları kapsamında da yaklaşık 800 köy yaşam merkezi hizmete sunuldu. Yıl sonuna kadar da 6 bin 970 köy yaşam merkezine ulaşılması hedefleniyor.

Yaz tatili sona erdi! 19 milyon öğrenci için ilk ders zili çaldı - Resim : 2

İSTANBUL'DA TRAFİK YOĞUNLUĞU

İstanbul'da eğitimin başlamasına saatler kala trafikte ve toplu ulaşımlarda olağanüstü yoğunluk yaşanıyor. İBB'nin verilerine göre; Kentte saat 08.00 sularında trafik yoğunluğu yüzde 58 olarak ölçüldü.

Trafik yoğunluğu havadan da görüntülendi.

Yaz tatili sona erdi! 19 milyon öğrenci için ilk ders zili çaldı - Resim : 3

12 EYLÜL PAZARTESİ HAVA DURUMU

Yeni öğretim yılının ilk gününde merak edilen konulardan biri ise hava durumu oldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün verilerine göre; Yurdun büyük kısmı sağanak yağışa teslim olacak. Ani sel ve su baskınlarına karşı vatandaşlar uyarıldı.

İstanbul'da hava sıcaklığının 25°C olması tahmin edilirken, parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.