Okullar ne zaman tatil olacak? 2023 Nisan ara tatili ne zaman, ara tatil iptal olur mu?

Okulların yarı tatil dönüşü yaşanan depremlerin ardından uzatılmış, ikinci dönem okullarda geç başlamıştı. Okullara geri dönen milyonlarca öğrencinin 2. ara tatili için geri sayım başladı. Peki, Okullar ne zaman tatil olacak? 2023 Nisan ara tatili ne zaman? 2. Ara tatil hangi tarihte, Ramazan Bayramı ile birleşiyor mu? İşte MEB tatil takvimi

Okullar ne zaman tatil olacak? 2023 Nisan ara tatili ne zaman, ara tatil iptal olur mu?

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı’nın ikinci dönemi deprem felaketinin ardından geç başlatılmıştı. Deprem bölgesinde hala açılmayan okullar bulunuyor. 71 ilde 20 Şubat’ta başlayan ikinci dönem sonrasında, bu dönemin ara tatil tarihi şimdiden merak konusu oldu.

2. DÖNEM ARA TATİLİ NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı okullarda yapılacak ikinci dönem ara tatilinin Ramazan Bayramı ile birleştirileceğini açıklamıştı.

MEB tarafından açıklanan takvime göre, 2022-2023 eğitim öğretim yılında ara tatil 17-20 Nisan tarihleri arasında uygulanacak. Ara tatilin ardından Ramazan Bayramı başlayacak ve okulların tatili birleşecek. Ara tatilin ardından okullarda eğitim öğretim faaliyetleri 24 Nisan Pazartesi günü başlayacak.

ARA TATİL İPTAL OLUR MU?

MEB’ten ara tatil tarihlerinin değiştirilmesi veya iptal edilmesine ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.