Altındaki sert düşüşün sebebi belli oldu! Gözler yarın ve cuma günü açıklanacak rakamlara çevrildi

Son iki ayın en dip seviyesini gören altındaki sert düşüşün sebebi belli oldu. Yatırımcı "Gram altın ne zaman yükselecek?" diye sorgularken, gözler yarınki dördüncü çeyrek büyüme rakamlarına çevrildi.

Altındaki sert düşüşün sebebi belli oldu! Gözler yarın ve cuma günü açıklanacak rakamlara çevrildi

Altın yatırımcısı bu sıralar gram altındaki sert düşüşün sebebini merak ediyor. Son iki ayın en dip seviyesini gören altın haftanın ilk gününde 1094 seviyesinden işlem görüyor. Altının onsu ise 1809 dolar seviyesinde. Peki altın tekrar ne zaman yükselişe geçecek? Bu hafta gözler yarın açıklanacak 4. çeyrek büyüme rakamları ve Cuma günü açıklanacak Şubat ayı enflasyon rakamlarına çevrildi. 

GRAM ALTINDAKİ DÜŞÜŞÜN SEBEBİ NE? 

Gram altın haftanın ilk gününe 1094 lira seviyesinde başlarken, ons altın 1809 dolar seviyesinde işleM görüyor. Böylece gram altın 2 ayın en dip seviyesine gerilemiş oldu.  IKON Menkul tarafından hazırlanan altın analizinde şu ifadelere yer verildi: "Sarı metal tarafında geçtiğimiz haftadan kalma negatif eğilim varlığını korurken, fiyatlar 1810 desteğine kadar geri çekildi. Hem Cuma günü hem de bu gece Asya seansında 1810 desteği üzerinde tutunma sürüyor ancak tepkiler oldukça yetersiz. 1810’un kırılması halinde adım adım sürebilecek düşüş eğiliminde 1788 desteği önemli hale gelecektir.

Olası tepkilerde ise 1830’u hafta içerisinde takip edeceğiz. Kısa vadede 1830’u yukarı yönde kırmadığı sürece olası yükselişlerin tepkiden ibaret kalması öngörülebilir.  Destekler: 1810 – 1802 – 1788 --- Dirençler: 1818 – 1830 – 1843"

YARIN VE CUMA GÜNÜNE DİKKAT!

Bu hafta gözler yarın açıklanacak 2022 4. çeyrek büyüme rakamları ve Cuma günü açıklanacak Şubat ayı enflasyon rakamlarında olacak.

Türkiye ekonomisinin 4. çeyrekte yüzde 2.8 büyümesi bekleniyor. Cuma günü ise Şubat ayı enflasyon rakamlarının açıklanması bekleniyor. Enflasyon Ocak ayında aylık yüzde 6.65 yükseliş sergilemişti. 

Dışarda ise ABD'de açıklanacak veriler Fed için önemli olacak. Geçtiğimiz cuma açıklanan çekirdek PCE'nin beklenti üstü gelmesiyle ABD borsaları satışa geçmiş ve dolar küresel para birimleri karşısında değer kazanmıştı. Dolar endeksi yeni haftaya 105.92'den başladı.