2 günlük bebeği fındık bahçesine gömen anneye beraat talebi!

Ordu Altınordu'da yaşayan Bilge Ç., evlilik dışı yaşadığı ilişkiden hamile kaldı ve bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Bebeğinin kaybolması üzerine sorgusunda kız çocuğunu fındık bahçesine gömdüğünü itiraf eden anne Bilge Ç., tutuklanmıştı. İkinci kez duruşmaya çıkan Bilge Ç., için savcı beraat istedi.

2 günlük bebeği fındık bahçesine gömen anneye beraat talebi!

Ordu'nun Altınordu ilçesinde evlilik dışı bir kız çocuğu dünyaya getiren Bilge Ç. isimli kadın, bebeğin rutin kontrolleri için aile hekimliğine davet edildi.

ÖNCE KAYIP BAŞVURUSU YAPTI, SONRA FINDIK BAHÇESİNE GÖMDÜĞÜNÜ İTİRAF ETTİ

Bu olay sonrasında karakola gidip bebeği için kayıp başvurusu yapan Bilge Ç'nin, bebeğini fındık bahçesine gömdüğü ortaya çıktı. Bahçede arama yapan ekipler, 2 günlük olduğu belirlenen kız bebeğin cesedini buldu. Emniyetteki işlemlerinin ardından Bilge Ç., 'kasten öldürme' suçundan tutuklandı.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENDİ

Ordu Cumhuriyet Savcılığı'nca yürütülen soruşturmada, DNA testi yapılmak üzere bebek ve Bilge Ç. ile ilişkisi olduğu ileri sürülen S.Ö.'den doku örneği alındı.

Trabzon Adli Tıp Grup Başkanlığı Biyoloji İhtisas Dairesi'nde yapılan DNA profil karşılaştırılması şüpheli ve S.Ö.'nün bebeğin biyolojik anne ve babası oldukları tespit edildi. İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı 1'inci Adli Tıp İhtisas Kurulu da bebeğin ölümüne ilişkin rapor hazırladı. İleri derecede çürüme nedeniyle bebeğin ölüm nedeninin tespit edilemediği belirtildi.

Hakkında 'alt soydan akrabayı kasten öldürmek' suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen Bilge Ç., Ordu 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında delillerin toplanması, suç vasfının değişme ihtimalinin bulunması ve tutuklulukta geçirdiği süre göz önüne alınarak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bilge Ç., bugün 2'nci kez hakim karşısına çıktı. Mahkemeye sanık Bilge Ç.’nin yanı sıra, müşteki sıfatı ile bebeğin babası S.Ö., taraf avukatları ile tanıklar katıldı.

"HAMİLE OLDUĞUNU BİLMİYORDUM"

Mahkemede hakimin sorularını yanıtlayan S.Ö., Bilge Ç. ile bir hafta görüştüklerini ve bu süre içerisinde 2 kez cinsel birliktelik yaşadıklarını söyledi.

Bilge Ç.

Bilge Ç.’nin kendisine hamile olduğunu söylemediğini belirten S.Ö., "Bilge ile karşılaştığımızda kilo aldığını fark etmiştim. Kendisi ile konuştuğumuzda hamile olup olmadığı yönünde şaka yapmıştım. Bana hızlı kilo alıp verdiğini söylemişti. Hamile olduğunu düşünmedim. Bilge bu çocuğa kasten zarar verdiyse şikayetçiydim. Eğer bebeği söyleseydi ben çocuğa sahip çıkardım." dedi.

SAVCI BERAAT İSTEDİ

Tanıkların dinlenmesinin ardından savcı mütalaasını açıkladı. Savcı, her ne kadar 'kasten öldürme' suçundan dava açılmış olsa da sanık Bilge Ç.’nin kasten öldürme eylemenin olmadığı, bebeğin kesin ölüm nedeninin tespit edilememesi ve içerisinde bulunduğu durum nedeni ile bebeği gizleme zorunda olduğunun anlaşılması üzerine cezalandırılmasına yer olmadığını belirtip, beraatini istedi. Dava,12 Ekim'e ertelendi.