20 ay boyunca net asgari ücret tutarında destek! Başvuru ekranı açıldı! e-Devlet’ten hemen başvurup desteğinizi alabilirsiniz

Devlet kadın işverenlerin yanında olmaya devam ediyor. Yapılan son açıklamaya göre 4 bin kadın işverene 20 ay boyunca her ay net asgari ücret kadar hibe desteği veriliyor.

20 ay boyunca net asgari ücret tutarında destek! Başvuru ekranı açıldı! e-Devlet’ten hemen başvurup desteğinizi alabilirsiniz

Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa Birliği tarafından ortaklaşa finanse edilen ve Sosyal Güvenlik Kurumu Tarafından yürütülen destek kampanyası kadın işverenleri desteklemek amacıyla yürütülmektedir.

Projeye göre 4 bin kadın işverene 20 ay boyunca her ay net asgari ücret tutarı kadar destek verilmesi planlanmaktadır.

Projenin amacı;

Kadın işverenleri teşvik etmek,

Kadınların işgücüne katılımını ve çalışan kadınların kayıtlı istihdamını desteklemek,

Kadın çalışanların mesleki becerilerini ve istihdam edilebilirliklerini geliştirerek yeni iş olanaklarının yaratılması yoluyla kadınların işgücüne katılımlarını artırmayı, amaçlamaktadır.

Hibe desteği ile kadın girişimciliğinin ve kayıtlı kadın istihdamının desteklenmesine katkı sağlanacağı düşünülmektedir.

SGK kayıtlarında cep telefonu numarası olmayanlar

SGK kayıtlarında cep telefonu numarası olmayanlar için yapılan uyarıda, “SGK kayıtlarında cep telefonu numaranız bulunmamaktadır. Proje kapsamında kesin kayda hak kazanan işverenlere randevu saati ücretsiz olarak SMS ile bildirilecektir. Ayrıca hibe almaya hak kazanan işverenlere ve yedek listede yer alan işverenlere proje yürütümü sırasında ücretsiz bilgilendirici SMS’ler gönderilecektir. Telefon numaranızı “SGK Bilgilendirme-Cep Telefonu Beyanı” hizmetine tıklayarak kaydetmeniz gerekmektedir. Numaranızı kaydettikten sonra başvuru işlemine devam edebilirsiniz.” Bilgilendirmesi yapılıyor.