20 günde 200 bin konut yerle bir edildi! Kilometrekare başına yaklaşık 33 ton patlayıcı düştü

İsrail'in Gazze Şeridi'nde başlattığı ablukaların ardından şehir yerle bir edildi. Bombalar ev, okul, hastane demeden ölüm yağdırdı. Filistin İskan Bakanlığı, Tel Aviv'in 20 günde yaklaşık 200 bin konutu tamamen veya kısmen yıktığını açıkladı.

20 günde 200 bin konut yerle bir edildi! Kilometrekare başına yaklaşık 33 ton patlayıcı düştü

İsrail'in Gazze Şeridi'nde başlattığı ablukanın ardından bölgede çok sayıda sivil vatandaş hayatını kaybetti. Filistin İskan Bakanlığı, Tel Aviv'in 20 günde yaklaşık 200 bin konutu tamamen veya kısmen yıktığını açıkladı.

20 GÜNLÜK BİLANÇO DİKKAT ÇEKTİ

Filistinli Bakan Ziyara, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 20 gündür düzenlediği saldırıların bilançosuna dikkati çekti.

İsrail ordusunun 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılar sonucu yaklaşık 200 bin konutu tamamen veya kısmen yıktığını aktaran Ziyara, bunun da Gazze Şeridi'ndeki yerleşim yerlerinin yüzde 25'ine tekabül ettiğini belirtti.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik bombardımanını "benzeri görülmemiş suçlar" olarak nitelendiren Ziyara, şunları kaydetti:

"İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ndeki bazı aileleri tümüyle yok etti. Bazı mahalle ve yerleşim bölgelerini, orada yaşayanlarla birlikte yer bir etti. Bombardımanlar sonucu Gazze'deki hastaneler, ibadethaneler, fırınlar, su dolum tesisleri, pazarlar, okullar ve eğitim tesisleri de yıkıldı."

Gazze Şeridi'nde sağlık, iskan, tarım, eğitim ve altyapı gibi yaşamın tüm yönleriyle yok edilmeye çalışıldığının altını çizen Ziyara, İsrail'in yoğun hava saldırıları altındaki bölgede temel yaşam ihtiyaçlarının yok edildiğini, insanların bombardımanlarla veya su ve gıdadan mahrum bırakılarak ölüm tehlikesi yaşadığını ifade etti.

''KİLOMETREKARE BAŞINA YAKLAŞIK 33 TON PATLAYICI DÜŞTÜ"

Filistin İskan Bakanı, Gazze'de durumun bu şekilde devam etmesi halinde binlerce sivilin hayatını kaybedeceği uyarısında bulundu.

Gazze'deki hükümetin medya ofisinden 24 Ekim'de yapılan açıklamada, "İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye 12 bin tondan fazla patlayıcıyla saldırı düzenlediği, kilometrekare başına yaklaşık 33 ton patlayıcı düştüğü" ifadeleri kullanılmıştı.