Amerikan futbolu oyuncusundan 200 metrelik dünya rekoru

200 metre yükseklikteki helikopterden aşağı atılan topu yakalamayı başaran Amerikan futbolu oyuncusu Rob Gronkowsk Guinness Rekorlar Kitabına girdi. O anlar kameralara böyle yansıdı.

ABD'nin Florida eyaletindeki Amerikan futbol takımı Tampa Bay Buccaneers oyuncularından Rob Gronkowsk, 200 metre yükseklikteki helikopterden aşağı atılan topu yakalayarak Guinness Rekorlar Kitabına girdi.

Gronkowsk, 'Dünyanın en yüksekten atılan topu yakalayan kişisi' olarak rekor kırdı. Rekor denemesi takımın antreman sahasında gerçekleştirildi.

Birçok kişi tarafından merakla izlenen denemesi için helikopterde bulunan 3 kişi metrelerce yükseklikten Gronkowsk'nun bulunduğu yere Amerikan furtbol topunu attı. O anlarda ile kayda alındı. Görüntülerde, Gronkowsk'nun metrelerce yükseklikten atılan topu karşıladığı görüldü. Rekor denemesinin başarılı geçmesinin ardından birçok kişi sevinerek, Gronkowsk'u tebrik etti.

Bir önceki rekoru 29 metre ile geçti

Öte yandan, Daha önceki rekorun 2017 yılında Teksaslı aktör Tyler Toney tarafından kırıldığı belirtildi. Toney'in 171 metreden atılan topu yakalamayı başarmıştı. Gronkowsk ise 200 metrelik rekor denemeyle Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.