2021 temettü ödemeleri risk altında mı? İşte 2021'de en fazla temettü ödemesi beklenen şirketler...

Borsa İstanbul'da temettü ödemelerindeki yüzde 25 sınırlaması yatırımcıyı nasıl etkiliyor. İşte 2021'de en fazla temettü ödemesi beklenen şirketler...

2021 temettü ödemeleri risk altında mı? İşte 2021'de en fazla temettü ödemesi beklenen şirketler...

Türk Ticaret Kanunu’na eklenen ve nakit temettü ödemelerini 2019 karının yüzde 25’i ile sınırlayan geçici maddenin süre yıl sonuna uzatıldı. Uzmanlar, borsada yer alan şirketlerden yüzde 25'lik limite takılanların kar dağıtımını gelecek yıla ertelemeleri durumunda toplu halde ödeme olasılıklarının yüksek olduğunu kaydediyor. Peki, kar payı dağıtımında gelecek vaat eden şirketler hangileri?

Tekfen Holding, 1 Ekim’de yapmayı planladığı, 2019 karı 3'üncü taksit temettü ödemesini  5 Ocak’a erteledi.

Anadolu Grup Holding Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) açıklamasıyla Olağanüstü Genel Kurul yapılmayacağını duyurdu. Geçmiş yıl karlarından kar dağıtım önerisi yapılmasını teminen 16 eylül tarihli Yönetim Kurulu kararı ile Genel Kurul'un 8 ekimde toplantıya çağrılması ve teklifte bulunulmasına karar verildiğini ancak, 18 Eylül 2020 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan 2948 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı ile yukarıda bahsi geçen tebliğde yer alan kar dağıtımına ilişkin kısıtlama süreleri 3 ay daha uzatıldığından söz konusu düzenlemeler çerçevesinde ve pandemi koşulları da değerlendirildiğinde yapılması planlanan Olağanüstü Genel Kurul yapılamayacağı ve dolayısıyla kar payı dağıtım konusu görüşülemeyeceği bildirildi.

Sınırlamanın 2021'e uzatılmayacağı varsayımıyla, 2021'de en fazla temettü ödemesini beklenen şirketler Erdemir, Tofaş, Enerjisa, BİM, Türk Telekom, Türk Traktör ve Ford Otosan'ken, şirketlere likidite desteği sağlayacak koronavirüs önlemleri kapsamında temettü ödemelerindeki yüzde 25 sınırlamasının yıl sonuna kadar uzatılmasıyla, uzmanlar, Ford Otosan, Turkcell, Türk Telekom, Anadolu Efes, BİM, Coca-Cola ve Erdemir'in ödemelerini negatif etkilediği belirtildi.