Asgari ücret için geri sayım! HAK-İŞ asgari ücret zam talebini açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den gelen asgari ücret  açıklamasından sonra HAK-İŞ de zam talebini duyurdu. Peki asgari ücret tespit komisyonu ne zaman toplanacak? Asgari ücret zam oranı ne kadar olacak? İşte milyonların merak ettiği asgari ücret hesabı!

Asgari ücret için geri sayım! HAK-İŞ asgari ücret zam talebini açıkladı

Türkiye'deki milyonlarca çalışan '2022 asgari ücret ne kadar olacak?' sorusunun yanıtı araştırılıyor. 2022 asgari ücret zam oranı ile ilgili peş peşe açıklamalar geliyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in "Çalışanların hayatlarını düzenleyecek bir netice elde edilmesi konusunda çalışacağız" mesajının ardından Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan da 2022 asgari ücret zam taleplerini açıkladı. Asgari ücret vatandaşların gelirini, ödemesini, işsizlik maaşını, ve kısa çalışma ödeneğini belirliyor.

Asgari ücret tespit komisyonu her yıl aralık ayında toplanıyor ve yeni rakamı duyuruyor.

Asgari ücret konusunda beklentilerini açıklayan Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan, pandeminin etkilerinin azaldığı ve ekonominin hızla büyümeye devam ettiğini belirterek, "İnanıyoruz ki, işverenler bu büyümede en büyük paya sahip işçilere cömert davranacaklar. Biz konfederasyon olarak enflasyonun üzerinde bir zam oranı talep edeceğiz" diye konuştu.