Bayram ikramiyesi 4000 TL mi olacak? 2022 emekliye bayram ikramiyesi ne kadar olacak?

Yılda iki kez verilen emekliye bayram ikramiyesi ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Her yıl, Ramazan ve Kurban bayramlarında olmak üzere emekliler, dul ve yetimler, bayram ikramiyesi alıyor. Daha önce 1000 TL olan ikramiyeler, geçtiğimiz yıl 1100 TL olarak ödenmişti.

Bayram ikramiyesi 4000 TL mi olacak? 2022 emekliye bayram ikramiyesi ne kadar olacak?

Sosyal medyada dolaşan iddialara göre; emeklilere 2022 yılında 4 bin TL bayram ikramiyesi verilecek. 2000 TL Ramazan, 2000 TL de Kurban bayramında olmak üzere bu yıl emeklilere 4000 TL bayram ikramiyesinin verilmesi talep ediliyor.

EMEKLİYE BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR OLACAK?

Emeklilere, şehit ve gazilere, ölüm aylığı alanlara, vazife ve harp malullüğü aylığı alanlara, geçici köy korucularına, şeref aylığı alanlara, şampiyon sporculara, Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazilerine ve terörden zarara gören siviller ve hayatını kaybeden hak sahiplerine verilen 1000 TL Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyeleri, geçtiğimiz yıllardan itibaren 1100 TL’ye yükseltilmişti. Bu yıl bayram ikramiyelerinin ne kadar olacağına dair bir bilgi bulunmuyor.

Bayram ikramiyesi 4000 TL mi olacak? 2022 emekliye bayram ikramiyesi ne kadar olacak? - Resim : 1

EMEKLİYE BAYRAM İKRAMİYESİ 4000 TL Mİ OLACAK?

Ramazan bayramında 1100, Kurban bayramında da 1100 TL olmak üzere toplamda 2200 TL olarak verilen bayram ikramiyeleri için flaş bir iddia ortaya atıldı. Sosyal medyada bu yıl 2022 bayram ikramiyelerinin 4000 TL olacağına dair söylentiler ortaya çıktı.

BAYRAM İKRAMİYELERİ İLE İLGİLİ DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

Yani 2000 TL Ramazan, 2000 TL de Kurban bayramında olmak üzere hak sahiplerine 4000 TL ikramiye verileceğine dair iddialar ortaya atılıyor. Ancak bu iddialara dair resmî bir açıklama yapılmadı. Konuyla ilgili gelişmeler geldikçe, haberimizde yer alacak.

BAYRAM İKRAMİYELERİ KİMLERE VERİLİYOR?

Emekli bayram ikramiyelerinden yararlanabilecek olalar;

– Şehit yakınları ve gaziler
– SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklileri
– Vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar,
– Ölüm aylığı alanlar
– Şeref aylığı alanlar
– Geçici köy korucuları
– Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri,
– Şampiyon sporcular,
– Terörden zarar görmesi nedeniyle aylık bağlanan siviller ve hayatını kaybedenlerin hak sahipleri bayram ikramiyesinden faydalanabilecekler.