2022 Londra Maratonu’nda büyük trajedi! Bitişe 3 kilometre kalmıştı...

Londra Maratonu'nda yaşanan talihsiz olay herkesi şoke etti! Tam 40 kilometrelik maratonun bitimine dakikalar kala bir koşucu olduğu yere yığılıp kaldı. Sağlık ekiplerinin hızla müdahale ettiği olayda ne yazık ki talihsiz adam hayatını kaybetti

2022 Londra Maratonu’nda büyük trajedi! Bitişe 3 kilometre kalmıştı...

2022 Londra Maratonu'nda koşan 36 yaşındaki adam, fenalaşmaya başladığında 37 ila 38 kilometre arasındaydı ve 40 kilometrelik maratonu tamamlamak üzereydi. Bitiş çizgisine dakikalar kala yere yığılan koşucuya hızla müdahale edildi. 

Olay yerine 3 dakika içinde ambulans sevk edildi ve hastaneye kaldırıldı. Ne yazık ki koşucu tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve kısa bir süre sonra hayatını kaybetti.

Maraton organizatörlerinden açıklama geldi

Londra Maratonu organizatörleri, ölüm nedenini belirlemek için otopsi yapılacağını belirtti.

Açıklamada: "2022 Londra Maratonu'na katılan bir kişinin ölümünü derin üzüntüyle teyit ediyoruz. Londra maratonuna katılan herkes kendisinin ailesine ve arkadaşlarına en içten taziyelerini iletmek ister. Aile mahremiyet talep etti ve istekleri doğrultusunda daha fazla ayrıntı açıklanmayacak."

Sağlık ekiplerinin büyük bir özveriyle onu kurtarmaya çalışırken yanından geçen koşucular şaşkınlıkla taziyelerini iletti. Maratondaki bir koşucu şu sözleri kaydetti: "Bu inanılmaz derecede üzücü. Sonucun bu olmaması için dua ediyordum.”

Trajedi, yaklaşık 40.000 koşucunun Pazar günü Greenwich Park'tan The Mall'a 40 kilometrelik zorlu yolculuğun üstesinden gelmeye çalışırken yaşandı.

Erkekler yarışını 2 saat 4 dakika 39 saniye ile Amos Kipruto kazandı.

2022 Londra Maratonu’nda büyük trajedi! Bitişe 3 kilometre kalmıştı... - Resim : 1
Londra Maratonu güzergahı