2022 yılında Türkiye’de en çok görülen rüyalar açıklandı! Duyanlar şaşırıyor

Google verileri, dünya genelinde en çok görülen rüyaları ortaya çıkardı. Veriler arasında Türk halkının gördüğü rüyalar dikkat çekti.

2022 yılında Türkiye’de en çok görülen rüyalar açıklandı! Duyanlar şaşırıyor

Uyku düzeni ve sağlığı üzerine araştırmalar yapan Birleşik Krallık (BK) merkezli Brilliant British'ten bir uzman ekip, Google'da yapılan aramaların verileri inceleyerek hangi ülkede en çok hangi rüyanın araştırıldığını ortaya koydu.

“Türkiye'nin de rüyada yılan görmeyi araştıran ilk ülkelerden”

Bulgular, dünya genelinde en çok araştırılan rüyaların yılanlarla ilgili olduğunu gösterirken Türkiye'nin de rüyada yılan görmeyi araştıran ilk ülkelerden biri olduğu anlaşıldı.

 "Rüyada yılan görmek" ifadesi, Brezilya'da ayda 352 bin, Türkiye'de ise ayda 214 bin kez internette aratılırken rüyaların en çok yılanlarla ilişkilendirdiği diğer ülkeler arasında Afganistan, Kazakistan, İran, İsrail, Rusya, Ukrayna, Finlandiya, Portekiz ve Umman yer aldı. Açıklanan bölgelerde zehirli sürüngenlerin yoğun olmaması nedeniyle bu kadar çok  yılan görülmesi dikkat çeken detaylar arasında yer aldı.

 Independent Türkçe’ye göre Birleşik Krallık’ta dahil olmak üzere  Batı Avrupa'nın önemli bir kısmında,  Birleşik Arap Emirlikleri ve Kuzey Amerika'da en çok "rüyada dişlerin dökülmesi" gibi ifadeler araştırılıyor.

Bulgular sonucunda, ABD'de diş dökülmesiyle ilgili ayda 81 bin kez arama yapıldığı belirtilirken sıklıkla araştırdığı diğer rüyalar arasında ise tatile çıkmak veya örümcek gibi potansiyel açıdan tehlikeli hayvanlarla karşılaşmak da yer alıyor.

Suudi Arabistan, Irak ve Bahreyn'de evlilik ilk sıralarda yer alırken Kuveyt, Lübnan ve Danimarka'da ise hamilelik rüyalarını en sık gören ülkeler arasında yer aldı.