2022'nin kelimesi belli oldu! Sonuç herkesi şaşırttı

Oxford Sözlüğü ilk defa halk oylamasıyla 2022’nin kelimesini seçmeye karar vermesinin ardından oylamayı sonlandırıp sonuçları açıkladı. İşte 2022’nin kelimesi…

2022'nin kelimesi belli oldu! Sonuç herkesi şaşırttı

Halk oylamasıyla yoluyla Oxford Sözlüğü tarafından yürütülen ‘yılın kelimesi’ oylaması sonlandı. Oxford Sözlüğü kelimenin   “Goblin modu” olarak belirlendiğini duyurdu. “Goblin modu” tembel, halsiz, bencil, sosyal norm ve beklentileri reddeden bir davranış olarak tanımlanıyor. 

The Guardian’ın haberine göre e, Oxford University Press’in 340 binden fazla İngilizce konuşan katılımcıya yaptığı ankette üç kelime finale kalmıştı. “Goblin modu” birinci çıkarken ikinci kelime “Meteaverse” oldu. Katılımcıların yüzde 93’ü ise 2022’nin kelimesi olarak “Goblin modunu” belirledi.

 2022'nin kelimesi belli oldu! Sonuç herkesi şaşırttı - Resim : 1

 Yılın kelimesine şaşırdıklarını belirten Oxford Languages Başkanı Casper Grathwoh: “Deneyimlediğimiz yıla bakılırsa “Goblin modu” hepimizin bunalmışlığına uyuyor. Instagram ve TikTok hesaplarımızda temsil etmeye teşvik edildiğimiz idealleştirilmiş, üretilmiş hallerimiz olmadığımızı kabullenmek rahatlatıcı. Bu durum kullanıcıların kendilerini odlukları gibi gösterdikleri BeReal gibi uygulamaların dramatik yükselişiyle örtüşüyor” ifadelerini kullandı.

“Goblin modu” kelimesi 2009 yılında Twitter’da çok sık kullanılmış olsa da 2022 yılında popülerleşti.